Sant Joan Despí

Maragall diu que la proposta de calendari "és l'inici d'un debat" perquè "la societat s'organitzi millor"

Ernest Maragall nega les acusacions dels seus socis de govern de no haver-los informat sobre el nou calendari escolar. El conseller d'Educació, en una entrevista al programa de TV3 "Hora Q", ha assegurat que és una proposta que no està tancada i que és l'inici d'un debat que pretén contribuir a la conciliació entre la vida familiar i la laboral. El conseller ha aclarit, a més, alguns punts de la proposta, que planteja avançar una setmana l'inici del curs i fer una setmana de vacances al mes de febrer.

Actualitzat
La proposta d'avançar l'inici del curs escolar una setmana, a canvi de fer una setmana de vacances al febrer, no sembla malament a ningú, però, mentre que el conseller d'Educació, Ernest Maragall, afirma que és una proposta per debatre amb les diferents parts implicades i arribar a un consens, tant els mestres i pares com els altres partits critiquen el fet que s'hagi llançat sense haver-ho debatut abans i sense concretar res.

Maragall, tot i això, s'ha defensat de les crítiques i els recels al programa "Hora Q". Ha assegurat que la proposta pretén que "la societat s'organitzi millor" de cara a la "conciliació de la vida familiar i laboral", i que respon a una necessitat social i pedagògica que ja fa temps que s'havia plantejat. Sobre les crítiques de precipitació dels socis de govern, ha assegurat que "no és exactament que no els haguem informat" i ha insistit que és una proposta, una "iniciativa" del seu departament, que és qui "està obligat" a fer aquest tipus de propostes.

El conseller també ha recordat que, un cop el Consell Escolar de Catalunya es manifesti, començarà un debat que es tancarà amb l'acord de tots els implicats. A més, el conseller ha insistit que abans de redactar la proposta de reforma s'havia reunit amb sindicats, entitats pedagògiques, entitats empresarials, i ha afegit que, en els seus contactes amb l'empresariat, ha constatat que s'obrirà la possibilitat que pares i mares puguin fer vacances la mateixa setmana de febrer en què ho facin els alumnes.

Al febrer, més possibilitats d'activitats extraescolars

I és que un dels recels que ha despertat la mesura, que s'ha presentat just quan està pendent d'aprovar-se la discutida llei d'educació, és precisament què passarà amb els nens la setmana de febrer que facin vacances, un setmana que dependrà de la Setmana Santa, i servirà, segons el titular d'Educació, de respir en un trimestre molt llarg.

Maragall ha afirmat que el mes de febrer hi haurà més opcions d'activitats extraescolars i que cal potenciar les grans possibilitats de lleure que ofereix Catalunya i, alhora, aprofitar l'ocasió per crear una oferta de vacances explícita per a pares i fills, en el marc del turisme d'hivern. A més, ha anunciat que, quan calgui, s'ampliaran les ajudes perquè totes les famílies tinguin accés a activitats extraescolars i ha destacat la importància que tenen, en aquest sentit, les accions de les associacions de lleure, les associacions de pares i mares i els ajuntaments.

Pel que fa als mestres, el conseller ha recalcat que s'haurà d'accelerar tot el que fa referència a la preparació dels nous cursos i processos administratius, per garantir als docents que podran fer de manera òptima la seva feina i respectar el conveni dels professors.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut