Roma

El Vaticà exigeix al bisbe lefebvrista que nega l'holocaust que es retracti

L'aixecament de l'excomunió a quatre bisbes lefebvristes ha generat polseguera entre l'Església catòlica i la comunitat jueva. I és que entre aquests quatre religiosos hi ha Richard Williamson, que va negar l'existència de les cambres de gas i els sis milions de jueus morts a mans dels nazis. Segons Williamson, no arriben a les 300.000 víctimes. La cancellera alemanya, Angela Merkel, va demanar explicacions al Papa, que aquest dimarts ha exigit a Richard Williamson que es retracti de les seves paraules.

Actualitzat
En una nota, la Santa Seu demana al bisbe lefebvrista que es distanciï "d'una manera absolutament inequívoca i pública de les seves posicions sobre la shoah" si vol ser readmès a l'Església catòlica. El Vaticà considera que les opinions de Williamson són "absolutament inacceptables", i assegura que el Papa en el moment que va decidir aixecar l'excomunió "no les coneixia".

Aquesta petició al bisbe arriba després que la cancellera alemanya, Angela Merkel, va exigir a Benet XVI, també alemany, que condemnés la negació de l'holocaust. La comunitat jueva i catòlica també van manifestar el seu malestar per les declaracions del religiós lefebvrista.

El Vaticà va reaccionar, i al cap de poques hores el seu portaveu, Federico Lombardi, es va defensar de tota aquesta polèmica i va deixar molt clar que el pontífex ha expressat la seva oposició sobre la negació de l'holocaust més d'un cop. "Aquest dimarts ho ha tornat a fer d'una manera més contundent, i ha demanat a l'implicat, Richard Williamson, que rectifiqui".

Benet XVI ha afirmat, en el comunicat, que l'objectiu del perdó a aquests quatre bisbes era l'obertura al diàleg. En tot cas, la Santa Seu espera que tots quatre manifestin la seva "total adhesió a la doctina i a la disciplina de l'Església" i que se'n retractin.

Les polèmiques declaracions del bisbe Williamson




Anar al contingut