Barcelona

Saviano afirma que la crisi és xauxa per al crim organitzat

Roberto Saviano, l'autor de "Gomorra", el llibre que descriu el dia a dia de la Camorra napolitana, assegura que Barcelona i el conjunt d'Espanya és un paradís per al crim organitzat internacional. L'escriptor, que viatja envoltat de fortes mesures de seguretat, és a Barcelona amb motiu de la Trobada de Novel·la Negra. Saviano ha destacat que la màfia no té por d'ell sinó dels seus lectors. A més, Saviano ha destacat que la crisi econòmica actual és xauxa per al crim organitzat, al qual li sobra la liquiditat provinent del narcotràfic per comprar empreses i indústries.

Actualitzat
L'escriptor i periodista italià ha assegurat que tant la màfia com altres organitzacions perceben Espanya i Barcelona com un bon lloc per fer-hi negocis. A més, Saviano ha destacat que la crisi econòmica actual és xauxa per al crim organitzat, al qual li sobra la liquiditat provinent del narcotràfic per comprar empreses i indústries.

Durant una entrevista concedida al programa "El club" de TV3, Saviano ha reconegut que no tornaria a escriure el llibre per l'alt preu que ha pagat personalment. Està amenaçat de mort per la Camorra i quan va a Nàpols ha de dormir en una caserna dels Carabinieri. A Barcelona, ha de canviar d'hotel cada 24 hores. Malgrat tot, Saviano diu que aquí se sent segur.

Saviano ha estat convidat a la capital catalana per la Setmana de Novel·la Negra de Barcelona per rebre el Premi Vázquez Montalbán, autor que considera un dels seus mestres literaris.
Anar al contingut