Barcelona

Nissan podria fer un nou model a la Zona Franca si se n'eliminen 1.700 llocs de treball

La direcció de Nissan a Barcelona ha presentat al comitè d'empresa un pla de futur que passa per la reducció de llocs de treball i la possible fabricació d'un nou model a la planta de la Zona Franca. L'empresa acceptaria que es fabriqués aquí un nou model de cotxe a partir del 2010, sempre que els treballadors acatin la reducció de prop de 1.680 llocs de treball amb prejubilacions i baixes incentivades. D'aquesta manera, Nissan aconsegiria reduir la plantilla i els sindicats, un pla de futur. Ara bé, l'acord no està tancat perquè els treballadors volen saber què passarà fins que no es comenci a produir el nou vehicle.

Actualitzat
Després d'un mes de negociacions, està més a prop un acord entre l'empresa automobilística Nissan i els treballadors de la seva planta de la Zona Franca per assegurar el futur de la companyia. L'empresa ha proposat que Barcelona fabriqui un nou vehicle, que es començaria a produir a partir del 2010. La condició per a aquest pla de futur és, com ha reiterat des de l'any passat la direcció, que la plantilla de la Zona Franca ha de ser de 2.800 persones, treballant en dos torns i amb una producció anual de 128.000 unitats.

Això suposa prescindir de 1.680 llocs de treball, però el que inicialment havien de ser acomiadaments es convertirien en prejubilacions i baixes incentivades. A qui marxés voluntàriament, que té un mes per decidir-ho, se l'indemnitzaria amb una quantitat d'entre 20.000 i 120.000 euros, que seria el màxim, segons el temps treballat a l'empresa. Aquest és l'escenari amb el qual es podria, segons l'empresa, fabricar el nou cotxe. El període per acollir-se a aquesta opció s'obrirà aquest mateix dijous i acabarà el 15 de març.

De moment, els treballadors són prudents i volen aclarir què passarà en el futur immediat, és a dir, quina feina tindrà la planta durant el 2009 i la primera part del 2010, mentre no arriba el nou model, i quanta gent es necessitarà per portar-la a terme. Fonts del comitè d'empresa avisen que no acceptaran cap retallada de plantilla si no hi ha garanties de producció.


Anar al contingut