Alp

El rescat del noi perdut a la Molina ha costat, com a mínim, 60.000 euros

El rescat de l'esquiador que es va perdre durant més de 20 hores a l'estació de la Molina, i que aquest dimarts van trobar sa i estalvi, ha costat 60.000 euros, com a mínim. La xifra no és definitiva, perquè només comptabilitza les despeses de l'helicòpter i dels serveis d'emergències. El cost total del rescat l'haurà d'assumir o bé la Generalitat o bé l'assegurança de l'estació d'esquí. La Generalitat ha anunciat que, a partir de l'octubre, i en cas d'imprudència, les despeses aniran a càrrec de la persona rescatada.

Actualitzat
El noi es va perdre a la tarda, quan va pujar fins a la part més alta de l'estació per fer l'última baixada. Segons va explicar ell mateix, es va desorientar per culpa de la boira i va sortir forapista. Quan va veure que es feia fosc, va improvisar un iglú per passar-hi la nit i al matí ja va localitzar una cabana, que és on el van trobar els equips d'emergències. 

Els serveis de rescat el van buscar tota la nit, enmig del mal temps i la neu, i dimarts van incrementar els efectius de personal i van mobilitzar un helicòpter. En l'operació de rescat, que va durar gairebé 24 hores, hi van participar unes 200 persones entre bombers, mossos d'esquadra i voluntaris.

Des de l'estació d'esquí de la Molina han recordat que és important no abandonar les pistes i anar sempre per llocs balisats per evitar riscos.
Anar al contingut