Barcelona

Després de la Terra, exploreu ara el fons dels oceans amb el Google

Google Earth ha llançat una nova versió de la seva aplicació que a partir d'aquest dilluns permet als internautes bussejar pel fons del oceans. Aquesta nova funció, anomenada "Ocean", dota el Google Earth d'una nova dimensió: la profunditat. En comptes de sobrevolar les ciutats del planeta, l'usuari ara es pot "zoommergir" fins a les profunditats de l'oceà o del mar de la seva elecció i explorar els volcans submarins, seguir el viatge d'una balena o visitar la Gran Barrera del Corall d'Austràlia.

Actualitzat
Per accedir a "Ocean" cal descarregar-se la versió 5 del Google Earth. Hi trobareu una aplicació que s'adreça tant a la comunitat científica com al gran públic, que podrà compartir en línia els seus llocs de surf o de submarinisme preferits. Els usuaris poden obtenir informació i visionar fotografies i vídeos sobre una vintena de temes, com les zones marítimes protegides, l'observació de l'evolució de la fauna o les "zones mortes", on hi ha poc oxigen perquè la vida hi pugui subsistir.

Prop d'un miler de seqüències filmades estan disponibles, especialment les imatges d'expedicions del comandant Cousteau, algunes d'inèdites. Aquest projecte, que és la culminació de dos anys de col·laboració del Google amb més de 80 organismes públics i privats, no té cap finalitat lucrativa, segons ha dit la direcció de la companyia, que no ha volgut revelar el cost que ha tingut.

La cinquena versió del Google Earth, disponible en 40 idiomes en comptes dels 26 anteriors, ofereix també eines per enregistrar  i compartir els viatges virtuals dels usuaris amb els seus amics, així com per "remuntar el temps" visionant "imatges històriques". El negatiu més antic data del 1940 i representa el llac Tahoe a Califòrnia. També es pot visionar la transformació d'un paisatge urbà al llarg dels anys, observar la desertificació d'un llac del Txad, la desforestació de l'Amazònia o seguir el desgel de glaceres.
Anar al contingut