Barcelona

Més de 15.000 usuaris del Facebook s'adhereixen a un grup contra el mòbing rural

Més de 15.000 usuaris del Facebook s'han adherit a un grup contra el que anomenen "mòbing rural". A la pàgina es denuncia l'actitud d'alguna "població urbanita postmoderna" que fa turisme rural i es molesta pels aspectes més tradicionals del camp, com el so de les campanes o el de les esquelles dels animals. Afegeixen que això "està posant en perill la tasca de pagesos i ramaders" i asseguren que no és cap problema "compartir el món rural" però que "cal respectar-lo com es mereix".

Actualitzat
Una usuària del Facebook, Anna Pons, va crear el 18 de gener un grup amb el títol "NO al mòbing rural! Les vaques porten esquelles i la merda fa pudor". La iniciativa ja ha superat en molts pocs dies els 15.000 membres i cada dia que passa se n'hi sumen de nous. El grup vol unir esforços contra el que anomenen "mòbing rural", és a dir, l'actitud d'algunes persones d'origen urbà que quan arriben al camp no toleren els trets més diferencials del medi rural.

A la web es tracta el tema amb una dosi d'humor i s'assegura que "des de fa segles les campanes dels pobles toquen cada hora, les vaques, les ovelles i els cavalls porten esquelles al coll, els galls canten de matinada i la merda fa pudor". Tot i així, també s'adverteix que aquesta actitud intolerant contra les activitats més naturals del camp està posant en perill la tasca de pagesos i ramaders.

En alguns comentaris dels usuaris també es protesta d'alguns casos recents de la Segarra i la Noguera de tancament de granges per estar massa properes als nuclis rurals.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut