Barcelona

El diari esportiu "El Mundo Deportivo" posa la seva hemeroteca a internet

Més de 100 anys d'història del periodisme esportiu a l'abast d'un clic. El diari "El Mundo Deportivo" ha posat la seva hemeroteca a internet. Tal com ja va fer el seu cosí d'informació general, "La Vanguardia", l'accés és gratuït i obert a tots els usuaris. En aquesta eina s'hi poden trobar milers i milers de pàgines d'informació esportiva que contenen els esdeveniments més rellevants de l'últim segle. L'hemeroteca ofereix una cerca molt completa amb diverses opcions de cerca, des de data a paraules clau i temàtica. L'hemeroteca s'ha inaugurat coincidint amb el 103è aniversari del diari.

Actualitzat
Saber què marcava l'actualitat un dia en concret és un dels jocs que permet aquesta nova eina. Tal com ja explicava el 3cat24.cat que "La Vanguardia" va obrir la seva hemeroteca, durant anys s'han regalat portades en paper d'algun diari coincidint amb el dia de naixement d'una persona. Ara resulta molt més senzill i fins i tot es poden fer experiments més enllà d'aquesta curiositat. Per exemple, es pot deixar de banda l'actualitat per donar un cop d'ull a il·lustracions, pentinats, roba i anuncis que indiquen com es vivia en una època determinada.

A més, en el món dels esports la perspectiva històrica permet una mirada nostàlgica però moltes vegades també pot deixar el passat en evidència. A l'hemeroteca d'"El Mundo Deportivo" es pot recordar la inauguració del camp el 24 de setembre de 1957, la primera Copa d'Europa del Barça, els darrers títols de l'Espanyol o l'adéu a l'estadi de Sarrià. També s'hi poden trobar records mundials i esdeveniment olímpics.

En el camp de notícies que poden deixar en evidència segur que molts seguidors de la informació esportiva recorden fitxatges que ara semblen desafortunats i que en el seu moment es presentaven com els millors. Un d'aquesta multitud de casos és el de Geovanni Deiberson, exjugador del Barça de qui es va arribar a assegurar que centrava com Figo i tirava les faltes com Rivaldo.

"El Mundo Deportivo" és un diari esportiu del Grup Godó que va veure la llum per primer cop l'1 de febrer de 1906, ara fa 103 anys. Totes les pàgines escrites i il·lustrades des de llavors es poden trobar ara a internet.
Anar al contingut