Lleida

L'acusat de matar el company d'habitació en un hospital de Lleida no se'n penedeix

L'acusat d'haver matat a cops de destral el seu company d'habitació en un hospital de Lleida ara fa un any ha declarat en el judici que no només no se'n penedeix, sinó que si hagués pogut hagués matat tres persones més. El processat, J. S. S., ha explicat que va matar la víctima per venjar-se dels responsables de l'hospital, el Nadal Meroles, perquè el volien traslladar a un geriàtric de Balaguer. L'home, però, s'ha desdit de la declaració inicial, en què va admetre que havia agredit amb unes tisores una pacient que estava en coma. La fiscalia demana per a l'acusat 20 anys de presó per assassinat amb traïdoria i 15 més per intent d'assassinat de l'altra pacient.

Actualitzat
L'home de 67 anys acusat de matar a cops de destral el seu company d'habitació, un pacient tetraplègic de 84 anys, ha declarat que no es penedeix del que va fer. L'acusat ha assegurat que si hagués pogut hauria matat l'equip mèdic: "El que no podia fer era agafar la destral i clavar-li al doctor. Però si hagués tingut una pistola una altra cosa hauria estat."

Els fets van passar a la clínica Nadal Meroles de Lleida el gener del 2008 i el fiscal considera que l'imputat va assassinar el seu company d'habitació per venjar-se de la direcció del centre, que havia decidit donar-lo d'alta i traslladar-lo a un altre centre de Balaguer a causa d'un comportament irregular de l'intern.

A més, l'home és jutjat per un segon delicte comès anteriorment, l'abril de 2007, quan presumptament va intentar matar una pacient en coma vegetatiu, a la qual li va donar dues punxades amb unes tisores.

En el judici celebrat a l'Audiència de Lleida, el fiscal ha sol·licitat per a l'acusat 15 anys de presó per una temptativa d'assassinat i 20 anys més per un assassinat consumat, a més d'una indemnització de 150.000 euros per als familiars de la víctima mortal.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut