Imatge de Lluís Corominas mentre sortia del centre penitenciari de Quatre Camins, el febrer del 2007 (Foto: ACN)
Imatge de Lluís Corominas mentre sortia del centre penitenciari de Quatre Camins, el febrer del 2007 (Foto: ACN)
Manresa

El fiscal demana 11 anys de presó per al gendre dels Tous que va matar un assaltant a la casa dels joiers

El fiscal demana onze anys de presó per a Lluís Corominas, gendre del matrimoni Tous, per matar a trets un dels presumptes assaltants que al desembre de 2006 van intentar atracar l'habitatge dels joiers, per als quals treballava com a cap de seguretat. L'escrit d'acusació considera que Corominas era conscient que, quan va disparar, podia causar la mort dels ocupants del vehicle i per això l'acusa d'homicidi. El fiscal considera, a més, que va actuar pres d'un atac de nervis i demana que se li apliqui l'atenuant d'obcecació. També pensa que es dóna la circumstància agreujant d'abús d'autoritat.

Actualitzat
El cas de l'assalt al xalet de la família Tous que va acabar amb la mort, a mans del cap de seguretat de l'empresa de joieria i gendre del matrimoni, segueix els seus passos amb la publicació de la pena que el fiscal demana per a l'acusat. En el seu escrit de conclusions provisionals, el fiscal acusa Corominas del delicte d'homicidi, amb l'atenuant d'obcecació i de reparació del dany, ja que ha avançat una indemnització per a la família del mort de 150.000 euros, tot i que la sol·licitud puja a 210.000, i l'agreujant d'abús de superioritat.

La fiscalia estima en el seu escrit que l'acusat, que des de febrer de 2007 està en llibertat provisional sota fiança de 150.000 euros, va disparar a dos dels assaltants, un dels quals va morir abatut pels trets, "amb l'ànim d'acabar amb la seva vida" o "conscient de l'alta probabilitat de causar-los la mort".

Reconstrucció dels fets

Els fets que han portat Lluís Corominas, el gendre del matrimoni propietari de l'imperi Tous i cap de seguretat de l'empresa, a haver de fer front a aquesta petició de pena de presó es remunten al 9 de desembre del 2007. La seqüència dels fets s'ha pogut reconstruir a partir de les imatges de les càmeres de seguretat, una de les claus del cas.

Dos individus dins del recinte de la finca. Els vigilants avisen Lluís Corominas, que arriba a la casa en un tot terreny negre amb el qual cobreix els 500 metres que separen la seva casa de la dels Tous. Obre la porta del jardí i, en veure que ja han marxat els lladres, torna a entrar al seu cotxe.

En una mà porta el mòbil i en l'altra, una pistola. Veu estacionat el mateix cotxe, un Renault Mégane, que ja havia vist tres dies enrere en un anterior assalt a la casa dels Tous. Quan els dos cotxes són de costat, Coromines s'hi apropa i dispara a un dels lladres. Després, surt del cotxe i redueix l'altre lladre, que es volia escapar.

Tres dies després dels fets, la jutge de guàrdia de Manresa decreta presó per a Lluís Corominas per un presumpte delicte d'homicidi imprudent. D'aquesta manera desestimava que el cap de seguretat hagués actuat en legítima defensa. Fins a l'abril, no va sortir en llibertat sota fiança.
Anar al contingut