Madrid

L'Audiència Nacional investigarà un atac israelià a Gaza de l'any 2002

El jutge de l'Audiència Nacional Fernando Andreu investigarà un atac israelià comès a la Franja de Gaza al juliol del 2002 en el qual van morir un líder de Hamas i catorze civils. El magistrat imputa per aquests fets l'exministre de Defensa Benjamin Ben-Eliezer i sis militars més, i els acusa d'un delicte contra la humanitat. Andreu ha pres aquesta decisió després d'admetre a tràmit una querella que va interposar el Centre Palestí pels Drets Humans. Aquest col·lectiu va demanar a l'Audiència que investigués el llançament d'una bomba des d'un avió de combat israelià sobre la casa de Salah Shehade, un destacat dirigent de Hamas.

Actualitzat
El jutge de l'Audiència Nacional ha decidit també sol·licitar al govern palestí que prengui declaració als testimonis de l'atac contra Shehade, i al govern israelià, que notifiqui la investigació judicial als imputats. De tota manera, el magistrat Andreu ha recordat que va demanar a l'executiu hebreu que l'informés de si estava investigant els fets i ha assegurat que mai ha obtingut cap resposta.

En tot aquest afer, el jutge de l'Audiència Nacional assumeix la competència de la causa en funció del que diu la llei orgànica del poder judicial. Aquesta llei regula que l'estat espanyol pot investigar genocidis, terrorisme i delictes contra les persones comesos en conflictes armats, ja siguin dins del mateix territori espanyol o fora.
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut