Barcelona

Les novel·les "Sopa de cua de sargantana" i "La mort a sis vint-i-cinc" guanyen els Premis Edebé

Les novel·les "Sopa de cua de sargantana" i "La mort a sis vint-i-cinc", de Marta Gené i Jordi Cervera, han guanyat els XVII Premis Edebé de Literatura Infantil i Juvenil. Les peripècies de la Candela, una noia de 12 anys que preveu "coses dolentes que es compleixen", i les indagacions d'una mosso d'esquadra que persegueix l'assassí del fill d'un jugador del DKV Joventut són les trames de les novel·les guanyadores.

Actualitzat
Marta Gené, escriptora de guions, segueix les passes d'un dels guanyadors més il·lustres d'aquest guardó, Carlos Ruiz Zafón, que també tenia 27 anys i escrivia guions quan "El príncep de la Boira" va ser premiada l'any 1993. La novel·la policíaca que ha escrit Jordi Cervera, i que farà que la butxaca del reusenc i radiofonista d'iCat.fm pesi 30.000 euros més, ha estat fortament elogiada pel membre del jurat Robert Saladrigas. Protagonitzada per una mosso d'esquadra i amb Badalona com a seu dels crims, Saladrigas l'ha definit com una novel·la policíaca que "enganxa", que "no fa trampes" i que està "molt ben escrita" i "ben resolta".

Pep Duran, membre del jurat del premi dedicat a la literatura infantil, ha explicat la sorpresa que van endur-se tots quan van obrir la plica i van veure que la guanyadora era una noia de 27 anys "resident als EUA". La barcelonina Marta Gené, que viu a Los Angeles, continuarà a Amèrica perseguint el seu somni d'obrir-se camí en el cinema, tot i admetre que els 25.000 euros i el reconeixement del guardó l'animen "a continuar escrivint" mentrestant.

Els dos membres del jurat han destacat l'alta qualitat de totes les obres presentades en un dels certàmens que ha rebut més originals. Per primera vegada, després dels disset anys d'història d'aquests premis, les dues obres guanyadores estan escrites en català.
Anar al contingut