Tarragona

Els alcaldes del Tarragonès demanen un telèfon vermell amb Fecsa-Endesa

Els alcaldes del Tarragonès demanen un telèfon vermell per poder parlar amb Fecsa-Endesa quan hi ha emergències en el subministrament, com les provocades per les ventades del cap de setmana passat. El president del Consell Comarcal, Eudald Roca, ha dit que "estar trenta o quaranta hores sense llum és un problema d'ordre públic" i que els alcaldes, com a autoritats, han d'estar informats per poder actuar. Roca ha acusat tant el Centre d'Emergències de Catalunya com l'empresa Fecsa-Endesa, amb la qual, assegura, els alcaldes estan "indignats". També s'ha queixat la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Rosa Boladeras, que ha lamentat que les recomanacions de la Generalitat arribessin ja després de la tragèdia de Sant boi.

Actualitzat
Els alcaldes denuncien les dificultats i en molts casos la impossibilitat de parlar amb Fecsa-Endesa quan als seus pobles hi ha problemes amb el subministrament de llum, com el cap de setmana passat. Problemes que en alguns casos van arribar a durar fins a 87 hores. Per aquesta raó, demanen que hi hagi un telèfon de contacte específic entre els alcaldes i la companyia elèctrica i evitar haver de fer-ho a través del número d'atenció a l'usuari que, en aquestes situacions, està col·lapsat.

La queixa per falta d'informació es fa extensiva també a la Generalitat i els serveis d'emergències. Els alcaldes asseguren que no se'ls va informar de la magnitud del temporal ni dels seus efectes ni abans, ni durant, ni després del caos. Creuen que el govern hauria d'elaborar un protocol d'actuació i que s'han adoptar mesures tan simples com un missatge de mòbil o una trucada als alcaldes per informar-los. Enviar faxos o correus electrònics quan el subministrament elèctric està tallat, diuen, no serveix de res.

El Consell d'Alcaldes del 10 de febrer remetrà una queixa formal a Fecsa-Endesa i a la Generalitat per aquesta situació. Es preveu que per a aquesta reunió ja se sàpiguen les quantitats dels desperfectes ocasionats pel temporal.

Queixes també del Consell Comarcal

En declaracions a TV3, la presidenta del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Rosa Boladeras, ha explicat que els ajuntaments van rebre un correu electrònic recomanant suspendre les activitats esportives, però que no es va enviar fins dissabte a la tarda, un cop ja hi havia hagut l'accident de Sant Boi.
Anar al contingut