Madrid

El Santander i el BBVA presenten resultats milionaris malgrat la crisi

Malgrat la crisi econòmica, els bancs Santander i Bilbao Biscaia Argentària han tancat el 2008 amb beneficis importants. El BBVA ha obtingut un benefici net de 5.020 milions d'euros, un 18% menys que fa 2 anys, mentre que el Santander ha guanyat una mica menys que l'any anterior: en aquest cas, un 2% menys. Tot i això, ha comunicat uns beneficis de prop de 9.000 milions d'euros. Aquests bons resultats han disparat la borsa. L'Ibex-35 ha recuperat els 8.700 punts en la pujada més forta des del mes de desembre.

Actualitzat
La gran banca espanyola s'ha salvat de la crisi del sistema financer, si més no pel que fa als resultats del 2008. El Santander va guanyar l'any passat prop de 8.900 milions d'euros, pràcticament el mateix que el 2007. És un primer avançament de resultats que detallarà la setmana que ve.

Pel que fa al Banc Bilbao Biscaia Argentària, ha guanyat 5.000 milions. En aquest cas és un 18% menys a l'any anterior, però un resultat que l'entitat qualifica d'excel·lent. Segons el president del BBVA, Francisco González, l'entitat continua donant crèdits, tot i que s'hi miren més a l'hora de deixar els diners.

Aquests bons resultats han fet que l'Ibex-35 hagi remuntat més d'un 4%, la pujada més forta de l'any, i hagi recuperat els 8.700 punts. Les accions del Santander han pujat un 13,39% i les del BBVA, un 7,87%. Els números verds, amb guanys destacables, s'han imposat també a la resta de borses europees.
Anar al contingut