Barcelona

El govern projecta 24 escoles noves i estrena els instituts escola

El Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ha encarregat la construcció de 24 escoles noves. Això suposa la creació de més de 8.000 places educatives. Destaquen dos instituts escola que, per primera vegada, acolliran en un mateix centre els ensenyaments d'Educació Infantil, Primària i Secundària. Això suposarà que convisquin en un mateix entorn.

Actualitzat
Segons ha informat el govern català, els projectes dels 24 centres educatius s'aprovaran el 3 de febrer, entre els quals hi ha la construcció de setze centres d'Educació Infantil i Primària (CEIP) i sis instituts d'Educació Secundària (IES). Les aules dels nous centres tindran capacitat per acollir 5.600 alumnes d'Educació Infantil i Primària, 2.880 de Secundària i a 600 de Batxillerat.

Per primera vegada, es construiran instituts escola, aplicant un model que preveu la integració de l'Educació Infantil, la Primària i la Secundària en un mateix edifici. La llei de l'educació de Catalunya, pendent d'aprovació al Parlament, ja inclou els projectes de dos d'aquests instituts escola: un a la localitat de Lloret (a la Selva) i un altre a Masquefa (a l'Anoia). Això suposarà que nens de 3 a 16 anys conviuran en un mateix centre i portaran a terme la seva formació educativa familiaritzats amb un mateix entorn.

El govern ha invertit 117 milions d'euros per a la construcció d'aquestes 24 escoles, 9 de les quals en substituiran d'altres que han quedat obsoletes. Els centres es repartiran per tot el territori català, 16 a la demarcació de Barcelona, 4 a Girona 2 a Llèida i 3 a Tarragona.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut