Barcelona

Desallotjats els sindicalistes que s'havien tancat a Educació contra la LEC

Els sindicats de l'ensenyament han reprès les mobilitzacions contra la llei catalana d'educació (LEC) amb una tancada de dues hores en una seu del departament a Barcelona. Han estat 25 representants de 5 sindicats -USTEC-STEs, CCOO, ASPEC-SPS, UGT i CGT- els que s'han tancat aquest dimarts a la tarda als serveis territorials d'Educació a la capital catalana, al carrer de Casp, i no ha estat fins dues hores després que els Mossos d'Esquadra els n'han fet fora. Els sindicats han convocat, pel 12 de febrer, algunes manifestacions contra la LEC davant de diversos ajuntaments i, en última instància, amenacen de fer una vaga general als centres públics.

Actualitzat
Mig centenar de persones s'han concentrat per protestar contra la llei catalana d'educació (LEC) que ha elaborat el departament que dirigeix Ernest Maragall, que, entre d'altres coses, recull l'opció del professorat a treballar hores extres a canvi d'un complement salarial. En representació de la CGT, Emili Cortavitarte ha assegurat que la nova llei permetrà que, gràcies a les hores extraordinàries, es podran suplir llocs de treball i fins i tot ha afirmat: "Això és un expedient de regulació encobert".

La dirigent sindical USTEC-STEs, Rosa Cañadell, ha fet una crida a la participació en la manifestació del 12 de febrer i ha advertit que si el govern no modifica aquest projecte de llei els sindicats convocaran una vaga del sector de l'ensenyament.

Cañadell ha avançat que pretenen denunciar "l'actitud antidemocràtica" del conseller, Ernest Maragall. La representant d'USTEC-STEs també ha matisat que, encara que la llei d'educació encara no s'ha aprovada al Parlament, ja s'ha aplicat i que els encarregats de cobrir nous llocs de treball que són conseqüència directa d'aquesta llei ja estan "treballant i cobrant", cosa que ha considerat una "falta de respecte".

El conjunt dels sindicats ha demanat una planificació "més seriosa" de l'educació catalana i han recordat que "els treballadors del sector públic han de tenir dret a la regulació col·lectiva". En relació amb la creació de 24 escoles a tot Catalunya que ha anunciat la Generalitat, els sindicats han manifestat que "no són suficients" ni equiparables a l'augment de la taxa de natalitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut