Califòrnia

Dóna a llum octogèmins a Califòrnia

Una dona nord-americana ha donat a llum octogèmins a la localitat californiana de Bellflower. Tant la mare com els nadons, sis nens i dues nenes que han nascut per cesària, es troben en bon estat, tot i que els metges han afirmat que les pròximes hores seran crucials. Encara que sembli mentida, no és la primera vegada que als Estats Units hi ha un part d'octogèmins.

Actualitzat
"Ens complau informar que els vuit nadons es troben estables." Amb aquestes paraules l'equip mèdic del Kaiser Permanente Bellflower Medical Centre, al sud de l'estat de Califòrnia, informava els mitjans del segon part d'octogèmins que hi ha hagut als Estats Units. "Les criatures ploraven amb força", han afegit els metges que avisen, tot i això, que "hem d'estar molt atents els pròxims dies".

I és que els nadons, sis nens i dues nenes, pesen entre poc més de mig quilo i un quilo i mig i dos d'ells, els han traslladat a un pulmó artificial. Tot i que els divuit metges que van participar en el part tenen esperances que les vuit criatures se'n surtin, han aclarit que les pròximes 72 són crucials.

El part va sorprendre el mateix equip mèdic, ja que s'esperaven set nadons, i no pas vuit. Tots vuit, prematurs de nou setmanes, van néixer en tot just cinc minuts. L'hospital no ha fet públic si la mare s'ha sotmès a algun tractament de fertilitat o de reproducció assistida, casos en què és més habitual que hi hagi parts múltiples.

El primer part d'aquestes característiques que hi va haver als Estats Units va ser el 1998 a Houston i, en aquella ocasió, van ser sis nenes i dos nens. Un dels nadons, però, va morir al cap d'una setmana.
Anar al contingut