Washington

Obama diu al món àrab que "no som l'enemic" i que vol dialogar amb l'Iran

El president dels Estats Units, Barack Obama, ha reiterat la seva intenció d'iniciar converses amb l'Iran, sempre que el govern d'aquest país hi estigui disposat. Ho ha dit a la televisió Al-Arabiya, en la que ha estat la seva primera entrevista a una cadena àrab. Obama també ha insistit que ha arribat el moment en què Israelians i palestins tornin a la taula de negociacions.

Actualitzat
El nou emissari nord-americà al Pròxim Orient, George Mitchell, viatja a Israel, en la que serà la seva primera gira per la regió i que inclou Cisjordània, Egipte, Jordània i l'Aràbia Saudita.

Aquesta és una primera missió que servirà al president dels Estats Units, Barack Obama, per tenir informació de la situació actual en aquesta zona. A la televisió àrab, Barack Obama ha dit que està disposat a obrir el diàleg amb l'Iran.

Els Estats Units i l'Iran no tenen relacions diplomàtiques des del 1980. George Bush va condicionar l'obertura de converses amb aquest país al fet que el règim islàmic suspengués les activitats nuclears.
Anar al contingut