Cerdanyola del Vallès

El consell nacional de CDC ratifica Ramon Tremosa com a candidat de CiU a les europees

El consell nacional de Convergència Democràtica (CDC) ha aprovat de forma gairebé unànime designar Ramon Tremosa com a candidat de CiU a les eleccions europees del mes de juny. El secretari general, Artur Mas, ha volgut respondre les objeccions que hi ha hagut des de dins i des de fora del partit cap al candidat perquè en el passat va ser crític amb la federació nacionalista i es va oposar a l'Estatut i a la Constitució Europea. Per Mas, que Tremosa es torni a acostar a CiU és positiu i vol contrarestar la paràlisi a què està portant el país l'actual govern d'entesa.

Actualitzat
El consell nacional de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) ha ratificat per unanimitat la decisió que sigui l'economista Ramon Tremosa el candidat de CiU en les pròximes eleccions al Parlament Europeu. La decisió ha estat adoptada a la reunió del consell nacional que la formació nacionalista ha celebrat avui a l'Hotel Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a Cerdanyola del Vallès, que s'ha hagut de suspendre a mitja sessió a causa del fort temporal de vent.

El secretari general de CDC, Artur Mas, ha assenyalat que Tremosa és una persona "amb una trajectòria de país molt clara, catalanista, i un economista que entén molt bé la situació empresarial i el teixit productiu de Catalunya". Segons Mas, això és molt important perquè hi hagi una veu autoritzada en temes d'economia, malgrat que Tremosa es reincorpori al projecte de CiU després d'haver manifestat diverses vegades opinions crítiques amb la federació nacionalista.

"En algunes ocasions s'han fet crítiques dient que va marxar, que va dir que no a l'Estatut quan CiU deia que sí, però és una virtut, una qualitat, que gent com Tremosa torni a CiU, perquè si més gent com Tremosa torna, menys temps es podrà quedar el tripartit", ha explicat Mas. En aquest sentit, ha afegit que d'aquesta manera "Catalunya es podrà recuperar més ràpidament la situació de descrèdit i desànim en la qual es troba" perquè "com més gent s'acosti a la Casa Gran del Catalanisme, abans podrem treure'ns de sobre aquesta gran llosa i el país podrà tornar a aixecar el cap".

"Guardans ha fet molt bona feina"

D'una altra banda, Mas ha assenyalat que ha parlat amb Ignasi Guardans, fins ara cap de llista de CiU a Europa, i ha destacat que va haver de prendre "una decisió ràpida i discreta", per la qual cosa la sorpresa va poder ocasionar algunes reaccions lògiques. "Guardans ha fet molt bona feina", ha sentenciat Mas, que ha destacat que el projecte de CiU reclama "generositat i sacrifici", i que "un partit com el nostre ho ha d'entendre, no com altres partits, que ho volen tot per ells".

Mas també ha assenyalat que el fet que governi el tripartit es deu al fet que "molta gent que havia estat a prop de CiU va marxar, i si ara tornen és positiu per CiU" ja que "és necessari reprendre un nou aire". En aquest sentit, el dirigent nacionalista ha destacat que, segons els últims baròmetres, Espanya pot ser l'Estat desenvolupat amb la taxa d'atur més elevada i que Catalunya acaba de superar al gener la previsió esperada per a tot l'any, i és per això que es necessita "fermesa".

Anar al contingut