L'Havana

Castro insta els dirigents cubans a continuar treballant tot i la seva eventual mort

Fidel Castro, de 82 anys, ha assenyalat per primer cop que pensa en la mort en una columna que ha escrit a internet sobre la seva feble salut. El líder cubà ha instat els dirigents del seu país a continuar la feina tot i la seva eventual mort. L'escrit del líder cubà és el segon en pocs dies, després d'un llarg silenci que havia aixecat nombroses especulacions. Castro ha comentat també el nomenament d'Obama i ha reconegut que el nou president dels Estats Units s'ha convertit en un "símbol vivent del somni americà".

Actualitzat
El líder cubà havia estat objecte d'intensos rumors els últims dies que apuntaven sobre un empitjorament de la seva salut. Les informacions assenyalaven que Fidel no havia escrit cap de les seves columnes que publica a Granma des del 15 de desembre, mentre que durant el 2008 la mitjana de publicació era de nou columnes cada mes. Ara aquest nou escrit, el segon en pocs dies, s'ha convertit en el primer en què Castro parla en primera persona sobre la possibilitat de morir.

Fidel Castro no ha tornat a ser vist en públic des del juliol del 2006, quan va passar per una complicada operació estomacal, que el va acabar obligant a cedir el poder al seu germà Raúl Castro. Des d'aleshores la freqüència de publicació dels seus escrits s'ha convertit en un baròmetre sobre el seu estat de salut.

I una altra reaparició

Coincidint amb les imatges que s'han fet públiques de l'exdirigent cubà també se n'han publicat del líder nord-coreà, Kim Jong Il. Són imatges fetes durant una trobada amb un alt responsable del Partit Comunista xinès. De fet, es tracta del primer acte públic que ha fet el dictador nord-coreà després de l'atac cerebral que va tenir l'estiu passat.
Anar al contingut