Barcelona

El director general de La Caixa vaticina problemes de solvència en el sistema financer espanyol el 2009

El director general de La Caixa, Joan Maria Nin, ha assegurat que el principal problema que hauran d'afrontar les entitats financeres espanyoles el 2009 no és la liquiditat, sinó la solvència, és a dir, l'increment de la morositat que ha encarit els préstecs. Nin ho va dir ahir en una conferència al Cercle d'Economia on va analitzar les causes i les conseqüències de la crisi.

Actualitzat
Nin va reconèixer que es donen menys crèdits perquè són més cars i n'ha baixat la demanda. Nin va dir que "no hi ha crèdit o el que hi ha és més car, principalment per un problema de capital". També va admetre que la renegociació dels préstecs és molt difícil per l'augment de la morositat i de les primes de risc que han encarit els préstecs. Segons Nin, les mesures impulsades pel govern permetran solucionar els problemes de liquiditat que hi ha hagut durant el 2008. 

A la conferència del Cercle d'Economia, també hi va assistir el president de l'Institut del Crèdit Oficial, Aurèlio Martínez, que va dir que la percepció exterior del risc del deute espanyol està sobrevalorat.  Amb tot, tots dos conferenciants coincidien a dir que bancs i caixes no tancaran l'aixeta.

Durant la sessió, La Caixa va posar-hi xifres i va anunciar que aquest any té 1.730 milions d'euros per prestar. A més, també va anunciar que a partir d'avui llança al mercat dos nous productes per facilitar l'ajornament d'una part de la hipoteca a tots els clients que, d'una manera conjuntural, s'hagin vist afectats per una sobrecàrrega financera. L'entitat calcula que se'n podrien beneficiar 750.000 clients.
Anar al contingut