Barcelona

Es posa en marxa la campanya "10.000 a Brussel·les per l'autodeterminació"

S'ha posat en marxa la campanya "10.000 a Brussel·les per l'autodeterminació". Es tracta d'una iniciativa ciutadana que va sorgir a internet i que pretén portar milers de persones a la capital belga a manifestar-se sota el lema "Volem un estat propi". La cita és el 7 de març. L'objectiu, diuen, és posar a l'agenda internacional el dret a l'autodeterminació de Catalunya. De moment compten amb el suport de persones de diferents àmbits i de plataformes com la del Dret a Decidir i Sobirania i Progrés. Aprofitant la presentació del vídeo promocional, aquest dijous han demanat el suport també dels partits polítics.

Actualitzat
La plataforma ciutadana Deumil.cat, nascuda a la xarxa, ha presentat, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya, a Barcelona, l'organització d'una manifestació a Brussel·les el pròxim 7 de març per reclamar l'autodeterminació de la nació catalana. L'objectiu dels organitzadors és portar 10.000 catalans a la capital comunitària. El catedràtic Enric Canela va ser qui va inspirar amb un article titulat "Perplex, jo?" aquesta iniciativa. El text feia referència a una ficció sobre demanar un dret que ja tenen els ciutadans.

Tot plegat ha derivat en una causa en la xarxa social Facebook, que va tenir el suport de milers de persones. Més tard, es va crear un consell que té delegats territorials a Catalunya, els Estats Units, Polònia i Brussel·les, entre d'altres llocs. "Hem de decidir d'una vegada per totes si volem ser una regió espanyola o ser un estat independent. S'ha de preguntar al poble què vol", ha manifestat Canela, en la presentació de la campanya.

Els impulsors ja han organitzat el viatge a Brussel·les per la data escollida, amb la possibilitat de viatjar en autocar (amb un cost de 90 euros), en avió (265) o a través d'un viatge organitzat. Amb la concentració es pretén internacionalitzar el conflicte existent a Catalunya i introduir-lo a l'agenda dels polítics.

La campanya mediàtica s'ha posat en marxa amb un anunci de televisió i una cançó de Gerard Sesé que ja es pot escoltar a les plataformes Youtube, MySpace i Facebook, i es pot descarregar també des de la pàgina web de la iniciativa.

Entre les personalitats que han expressat el seu suport a la manifestació hi ha escriptors, com ara Víctor Alexandre, Sebastià Alzamora, Feliu Formosa, Màrius Serra o Mathew Tree, actors com Joel Joan i també polítics, com l'expresident del Parlament Heribert Barrera i els diputats d'Esquerra Republicana Pere Aragonès i Uriel Bertran. Des de Convergència Democràtica, Francesc Homs i Àngel Colom.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut