Barcelona

"El cant dels ocells" i "Vicky Cristina Barcelona", millors pel·lícules dels premis Gaudí del cinema català

Anna Lizaran i Jordi Dauder s'enduen els premis als millors actors protagonistes en la primera edició dels premis Gaudí del Cinema Català. Com a secundaris: Penélope Cruz i Pep Anton Muñoz. Millor pel.lícula en català per a "El cant dels ocells" i en llengua no catalana per a "Vicky Cristina Barcelona". La gala de la primera edició dels guardons, que atorga l'Acadèmia del cinema català, ha estat retransmesa per TV3 i presentada per l'actriu Clara Segura.

Actualitzat
"Vicky Cristina Barcelona" en la categoria de film en llengua no catalana i "El Cant dels Ocells" com a millor pel·lícula en català han estat les grans guanyadores de la primera edició dels premis Gaudí del cinema català.

"El Cant dels Ocells", d'Albert Serra, ha estat la sorpresa de la nit, en endur-se el Gaudí a la millor pel·lícula de parla catalana, millor direcció i millor fotografia.
 
La pel·lícula dirigida per Woody Allen "Vicky Cristina Barcelona" s'ha endut els premis al millor film de parla no catalana, millor música original i millor actriu secundària, que ha recaigut en Penélope Cruz.

"Forasters", de Ventura Pons, només ha aconseguit un dels deu premis a què optava, el de millor actriu protagonista, per a Anna Lizaran.
 
El Gaudí al millor actor principal ha estat per a Jordi Dauder, per la seva actuació a "Azaña", i Pep Anton Muñoz s'ha endut el Gaudí al millor actor secundari, per "Bienvenido a Farewell-Gutmann".
 
El moment emotiu de la gala ha arribat quan el cineasta Jaime Camino ha recollit el Gaudí d'honor per la seva trajectòria en el món del cinema.
ÀUDIOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut