Filadelfia

Obama arriba a Washington després d'emular el president Lincoln amb un viatge en tren abans de la investidura

Quan només falten tres dies per a la seva investidura, Barack Obama ha fet un viatge en tren de Filadèlfia a Washington passant per diferents ciutats dels Estats Units. Obama ha arribat aquest dissabte a la matinada a Washington després de fer una travessia inspirada en el viatge que va fer Lincoln l'any 1861. La diferència és que han parat a la ciutat de Wilmington per recollir el seu número 2, Joe Biden, i la seva família. En el seu viatge en tren cap a la Casa Blanca, Obama ha estat acompanyat de la seva dona, Michelle, i les seves dues filles, Sasha i Malia, per un grup d'amics, un altre de periodistes i també altres persones del país que van compartir les seves històries amb Obama durant la campanya.

Actualitzat
El tren que ha portat Obama cap a Washington s'anomena "Whistle Stop Train Tour", en referència a les antigues locomotores, i arribarà a Washington aquest diumenge al vespre. El viatge s'ha fet enmig de fortes mesures de seguretat i amb molts convidats a bord.

Abans de pujar al tren, Obama ha fet aquest dissabte una crida a mantenir "la perseverança i l'idealisme" dels pares fundadors dels Estats Units per fer front als problemes dels país com la crisi o les guerres. I ha afegit que per això cal "una nova declaració d'independència, no només de la nostra nació, sinó de les nostres vides".
Anar al contingut