Madrid

Solbes preveu que el 2009 serà l'any de la recessió econòmica i el creixement del dèficit

El Consell de Ministres ha revisat una altra vegada les seves previsions macroeconòmiques pel 2009. El govern central les havia fet amb un esperit optimista, però la realitat de la crisi ha obligat a reformular-les. Ara, Solbes ha dit que el 2009 serà "un any molt difícil", en què hi haurà recessió de l'economia espanyola per primer cop en 16 anys, i ha previst un creixement del dèficit públic. El ministre d'Economia ha anunciat que preveu un creixement negatiu de l'1,6%, mentre que l'atur podria elevar-se fins als 3,6 milions de persones. Pel que fa al dèficit públic, que al 2008 va tancar per sobre del 3% i va superar el límit que marca la Unió Europea, Solbes ha dit que s'arribaria al 5,8% del PIB.

Actualitzat
El vicepresident econòmic del govern, Pedro Solbes, ha assegurat que Espanya s'enfrontarà el 2009 "als moments més difícils de la crisi", encara que ha dit confiar en una progressiva recuperació en els últims compassos de l'any que permetria, ja en el 2011, recuperar un ritme de creixement "vigorós".

Després del Consell de Ministres, Solbes ha apuntat que encara que les previsions presentades en el nou quadre macroeconòmic "dibuixen un panorama complicat en el 2009", el govern espanyol "no es resigna".

Segons ha explicat, l'executiu espanyol ha actuat amb "rapidesa, decisió i convicció davant la crisi", amb un "ambiciós" pla per a la recuperació de l'economia que, juntament amb les rebaixes de tipus i la moderació de la inflació, permetria una recuperació a finals del 2009.
Anar al contingut