Itàlia

Detingut el cap de la Camorra que va ordenar assassinar l'escriptor Roberto Saviano, autor de "Gomorra"

Detingut al sud d'Itàlia un dels caps més buscats de la Camorra, la màfia napolitana, que també era un dels 30 delinqüents més buscats del país. Es tracta de Giuseppe Setola, que fa uns dies va protagonitzar una fugida de pel·lícula, quan es va escapar de la policia per un conducte que tenia a sota del llit de casa seva i que portava fins a les clavegueres. Abans de ser detingut, el mafiós va intentar tornar a fugir pel sostre de la casa, on s'amagava, i en el moment de la detenció portava 100.000 euros a sobre. A Setola se li atribueix l'ordre d'assassinar l'escriptor Roberto Saviano, autor de "Gomorra", el llibre en què s'explica com funciona la màfia napolitana.

Actualitzat
La policia considera que Giuseppe Setola és el responsable del braç armat dels Casalesi, un dels clans més sanguinaris de la camorra. Per no anar a la presó es feia passar per cec, i així aconseguia arrestos domiciliaris. Setola, segons la policia italiana, és el responsable de les amenaces de mort a l'escriptor Roberto Saviano, que ha descrit amb pèls i senyals com funciona la màfia en la seva novel·la, "Gomorra".

Aquesta detenció té lloc vuit dies després que tres dels actors de la pel·lícula "Gomorra" van anar a la presó, acusats de ser membres de la camorra napolitana, també a la vida real. La cinta, dirigida per Matteo Garrone, està basada en la novel·la homònima de Roberto Saviano, i relata les interioritats de la màfia, fet que ha obligat Saviano a marxar d'Itàlia a causa de les amenaces.

La majoria dels intèrprets de "Gomorra" eren actors no professionals. Un dels actors, que donava vida a uns dels caps de la Camorra, el van detenir sota l'acusació d'extorsió i tràfic de drogues. Un altre dels intèrprets va ser arrestat a l'octubre durant una batuda contra el clan dels Casalesi després de l'assassinat de set immigrants africans. El tercer va ser detingut per haver venut droga.
Anar al contingut