Barcelona // Karma Peiró

Gaza al Facebook

Segueix l'actualitat dels esdeveniments a Gaza mitjançant les actualitzacions dels blogs de particulars, Twitter, Facebook i altres mitjans de publicació d'internet que expliquen les històries en primera persona

Actualitzat
Des que ha començat el conflicte a Gaza, la xarxa s'ha convertit en el taulell d'anuncis de la guerra. Partidaris del palestins i israelians difonen informació mitjançant totes les eines 2.0 gratuïtes que es troben al servei de ciutadans però també de governs i associacions partidistes. És així com arribem avui al Facebook.

Aquesta notícia s'actualitza diàriament. Segueix des d'aquí, Gaza a internet dels dies anteriors.

Dimecres 14 de gener


Els que estiguin donats d'alta com a usuaris de Facebook podran trobar al dia informacions de mobilitzacions i manifestacions a favor de Gaza a tot el món per als propers dies, crides per donar diners en suport d'una part o l'altra, centenars de fotografies de nens morts o mutilats, enllaços a notícies de mitjans internacionals, blogs, etc.

Per als que no hagin entrat mai al Facebook, poden llegir idees com les de l'emprenedor Dan Peguine, que ha creat l'Israeli Quassam Count, una aplicació que comptabilitza els míssils Qassam que cauen sobre Israel cada dia. A través del Twitter es pot seguir al minut aquesta informació.

D'altra banda la campanya Stop Israel's War Crimes in Gaza promou un intens debat amb més de 200 temes oberts i milers d'usuaris.

Però la guerra ha arribat fins a tal punt a internet que fa unes setmanes la Jewish Internet Defense Force (un grup d'internautes jueus) va acusar el Facebook de manipular la seva informació censurant-la. Els membres d'aquesta associació al·leguen que es permeten missatges a favor dels palestins però no en defensa d'Israel.

El Facebook també ens obre portes a una recollida de firmes en suport als palestins de Gaza. El missatge ha estat traduït per voluntaris a 15 idiomes, entre els quals el català.

El que està clar és que si la lluita física s'està lliurant al Pròxim Orient, la ideològica és a internet.

*******************
NOTA: Si saps de blogs, Twitters, Facebook o debats on s'estigui parlant del conflicte entre Israel i Palestina, deixa'ns un comentari.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut