El Caire

Ban Ki-moon insisteix amb l'alto el foc immediat a Gaza

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, s'ha afegit avui a les negociacions que es fan al Caire per mirar de trobar una sortida a l'ofensiva israeliana de Gaza. Ban Ki-moon ha dit en una roda de premsa a la capital egípcia "reitero la meva crida a un alto el foc immediat". També serà a la zona el ministre d'Exteriors espanyol, que insisteix que l'alto el foc és a prop. Miguel Ángel Moratinos es mourà entre Egipte i Israel. De fet, ahir ja es va trobar amb la seva homòloga israeliana, la ministra d'Exteriors, Tzipi Livni. Moratinos ha negat les tensions entre els dos governs.

Actualitzat
La diplomàcia continua treballant, sense aconseguir-ho, per un alto el foc. L'ONU ha tornat a convocar la seva assemblea general per dijous, mentre que el secretari general, Ban Ki-moon, ja és a Egipte. En una roda de premsa al Caire, la capital, Ban Ki-monn, ha declarat que reitera la crida a un alto el foc immediat. I ha afegit que "els atacs amb coets de Hamas han de parar, i al mateix temps condemno l'excessiva operació militar dels israelians".

El ministre d'Afers Exteriors espanyol, Miguel Ángel Moratinos, que es reunirà avui amb els governs israelià i palestí, s'ha mostrat optimista i ha negat cap mena de problema entre el govern que representa i l'israelià.

En canvi, en un acte a Barcelona, el president de la Cambra de Comerç Israel-Espanya, Giaco Ventura, va acusar ahir l'executiu de Zapatero de ser el govern més antiisraelià d'Europa. "Ens ha sorprès molt desagradablement que el partit socialista espanyol, el PSOE, el partit que està al govern, hagi encapçalat una de les manifestacions contra Israel de les més importants que hi ha hagut a Espanya. Constatem lamentablement que el govern espanyol -i cal dir-ho així, amb claredat- és el govern més antiisraelià que hi ha actualment a Europa", han estat textualment les paraules de Giaco Ventura.

El president de la Cambra de Comerç Israel-Espanya ha considerat legítima l'ofensiva contra la Franja de Gaza i s'ha preguntat què faria l'exèrcit espanyol si ETA controlés Euskadi i enviés un centenar de míssils diaris contra territori espanyol.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut