Madrid

Solbes avança que el dèficit públic serà aquest any "substancialment superior" al 3%

El vicepresident econòmic, Pedro Solbes, ha avançat que el govern revisarà el quadre macroeconòmic a la baixa aquest mateix divendres i ha avançat que el dèficit públic superarà el 3%, tant el 2008 com el 2009. Segons Solbes, el dèficit del 2008 només "superarà una mica" el 3%, mentre que el previst pel 2009 serà "substancialment superior". Això serà així, ha dit el ministre d'Economia, a conseqüència de l'esforç addicional de despesa de l'executiu per fer front a la crisi. Solbes ha fet aquestes declaracions després de la inauguració de l'exposició "Deu anys de l'euro" al Banc d'Espanya.

Actualitzat
El vicepresident Pedro Solbes ha admès que el dèficit públic, és a dir, la diferència entre el que ingressa i el que gasta l'Estat, ha superat el 3% el 2008. I Solbes diu que aquest any la diferència serà "substancialment" més alta. L'increment es deu, segons el responsable econòmic espanyol, a l'augment de la despesa addicional que l'executiu ha fet per afrontar la crisi.

Solbes també ha anunciat una revisió de les previsions econòmiques de l'Estat per ajustar-les a la realitat. Es farà aquest divendres, al Consell de Ministres. Fins ara, el govern de Zapatero preveia que el PIB pujaria el 2008 un 1,6% i, el 2009, un 1%, tot i que ja fa dies que Solbes reconeixia que les xifres eren obsoletes. Val a dir que el Fons Monetari Internacional preveu que l'economia espanyola caurà un 1% aquest any.

Solbes ho ha dit mentre visitava una exposició que commemora l'aniversari de l'entrada en vigor de l'euro. Segons el vicepresident econòmic, la nova moneda ha ajudat que els efectes de la crisi hagin estat menys importants dels que hi hauria hagut sense la moneda europea.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut