Barcelona

Guardans diu que no entén la Casa Gran del Catalanisme i la compara amb el Fòrum de les Cultures

Ignasi Guardans, l'eurodiputat de CiU, no té pèls a la llengua. Aquest dimarts ha dit que no entén què és el projecte de la Casa Gran del Catalanisme d'Artur Mas, i l'ha comparat amb el Fòrum de les Cultures del 2004. "Jo no qüestiono la Casa Gran, simplement perquè no l'entenc", ha indicat, i ha afegit que ha passat una mica el mateix amb el Fòrum, perquè cada persona hi "té una resposta diferent" en preguntar-li què és. Recordem que Mas no compta amb ell com a cap de llista de la federació a les eleccions europees. El seu substitut, Ramon Tremosa, ha afirmat que se sent còmode i proper al projecte europeu de CiU.

Actualitzat
Ignasi Guardans no només ha dit que no entén què és la Casa Gran del Catalanisme, sinó que, a més, ha admès que està preocupat per la decisió que ha pres el secretari general de CDC, Artur Mas, de col·locar un sobiranista com Ramon Tremosa com a candidat de CiU a les europees.

Guardans ha destacat que a Europa no es vota el concert econòmic, l'Estatut, ni la independència de Catalunya. "Li agradi o no al senyor Tremosa o a alguns prohoms de CDC, tot aquest debat de sobiranisme o no sobiranisme s'acabarà quan creui els Pirineus", ha comentat.

L'eurodiputat ha recordat que ell no ha estat mai deslleial amb el partit, però que sí que ha mostrat les seves discrepàncies a la cara. En canvi, Mas escull una persona que ha defensat el "no" a l'Estatut i que defensa coses "que no formen part de l'ideari de CDC", com ara treballar per la independència.

Tremosa se sent còmode amb el projecte europeu de CiU

El seu substitut a les europees, Ramon Tremosa, ha dit que, encara que sigui independent, se sent còmode i molt proper al projecte europeu que defensa CiU. Tremosa també ha reconegut que va pecar més per excés que per defecte quan va rebutjar l'actual Estatut.
Anar al contingut