Madrid

Els jutges convoquen protestes pel 18 de febrer i aniran a la vaga al juny si no s'atenen les seves queixes

Representants de les quatre associacions de jutges espanyols -Francisco de Vitoria, Jutges per la Democràcia, Forum Judicial Independent i l'Associació Professional de la Magistratura- han acordat convocar una jornada de protesta pel pròxim 18 de febrer per manifestar el "malestar" i "l'atipament" de la carrera judicial per la falta de mitjans i per les crítiques rebudes últimament pels poders públics. Amb aquesta decisió, els jutges desactiven la convocatòria de vaga pel mateix dia 18 feta per diverses Juntes de Jutges de Màlaga, Extremadura i Múrcia. Tot i això, les quatre associacions de jutges amenacen amb anar a la vaga el 26 de juny si l'administració no dóna resposta a les seves queixes.

Actualitzat
Les quatre grans associacions de jutges i magistrats consideren que abans d'arribar a una mesura tan extrema com la vaga, que seria la primera que celebren els jutges en la seva història, s'ha de donar una oportunitat al Ministeri de Justícia i al Consell General del Poder Judicial perquè avancin un pla de millora i modernització de l'administració de Justícia. Si aquests avenços no tenen lloc, proposarien anar a la vaga el 26 de juny.

El vicesecretari general del PSOE, José Blanco, ha recordat als jutges i magistrats que la Constitució no permet una vaga del Poder Judicial i ha confiat que tots ells acataran la llei.

Entre les reivindicacions acordades per les quatre associacions de jutges hi ha la instauració "efectiva" de la nova oficina judicial, la incorporació als jutjats de les noves tecnologies, la revisió de les càrregues màximes de treball, la conciliació familiar, augments salarials i mesures perquè el senyalament dels judicis quedi en mans dels jutges i no dels secretaris judicials, tal com projecta el Ministeri de Justícia.

El CGPJ convoca els jutges degans


Per la seva banda, els vocals de la Comissió de Modernització del Consell General del Poder Judicial han convocat per dimecres que ve als jutges degans que exerceixen aquesta funció en exclusiva en vuit grans ciutats -Madrid, Barcelona, València, Sevilla, Bilbao, Saragossa, Màlaga i Palma de Mallorca- per avançar en les mesures per a la modernització dels jutjats.


Anar al contingut