Barcelona

Mas prescindeix de Guardans i situa un independent com a cap de llista de CiU a Europa

El president de Convergència i Unió, Artur Mas, ha decidit prescindir de l'eurodiputat Ignasi Guardans com a cap de llista de la formació en les pròximes eleccions europees. En lloc seu, segons avança l'agència EFE citant fonts convergents, ha optat per situar un independent amb perfil acadèmic amb l'objectiu de projectar a Europa la imatge transversal i no partidista de la seva proposta de Casa Gran del Catalanisme. El candidat escollit, però, continua sent un secret després que hagin sonat alguns noms de perfil sobiranista com Alfons López Tena, Àngel Colom o Marc Guerrero.

Actualitzat
Artur Mas comunicarà aquest dilluns la seva decisió al comitè executiu de Convergència. S'acaben així setmanes d'incertesa entorn de qui encapçalaria la candidatura de CIU a les europees i després que el principal afectat, Ignasi Guardans, demanés reiteradament a la direcció del seu partit que aclarís si seguien comptant amb ell. La designació del candidat haurà de ratificar-se el pròxim 24 de gener en el marc del consell nacional de Convergència.

Una altra de les claus que ha d'aclarir CDC és si torna a apostar, com ja va fer el 2004, per presentar-se en coalició amb PNB i BNG o, com prefereix Unió, decideix concórrer en solitari amb la marca de CIU. Fonts convergents han indicat a EFE que l'opció de la coalició Galeuscat amb nacionalistes bascos i gallecs guanya força.

De fet, al desembre, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ja va assenyalar públicament que Galeuscat podria ser una fórmula vàlida per presentar-se a les europees.
Anar al contingut