Madrid

L'ambaixada israeliana a Espanya qüestiona "la doble moral" dels manifestants propalestins

L'ambaixada israeliana a Espanya ha lamentat la "clara mostra de doble moral" exhibida tant pels organitzadors com pels participants en les manifestacions "antiisraelianes", que "no van sortir en el passat per protestar per l'agressió de Hamas" sobre les comunitats del sud d'Israel.

Actualitzat
"El silenci d'aleshores davant els atacs a Israel i les mobilitzacions d'ara són una mostra clara de doble moral", ha indicat l'ambaixada israeliana a Madrid, que també ha declarat que "la pretensió de donar lliçons de moral a Israel no és coherent ni té fonament".

En un comunicat, ha equiparat el conflicte a Gaza amb enfrontaments previs a l'antiga Iugoslàvia o l'Afganistan, que van comptar amb un "ampli consens europeu" a l'hora de donar suport a l'actuació de l'OTAN en tots dos escenaris. "Lamentablement, en totes les guerres cauen víctimes innocents. Les operacions de l'OTAN a Iugoslàvia, fa una dècada, o a l'Afganistan, actualment, han causat milers de víctimes innocents", ha indicat la missió diplomàtica israeliana, subratllant que, en tots dos casos, "hi havia i hi ha un ampli consens europeu pel que fa a les intervencions, tot i que ni Iugoslàvia ni l'Afganistan han posat en dubte el dret a l'existència d'Europa com sí que fa Hamas respecte a Israel".

Després d'aquesta comparació, la representació israeliana ha conclòs que "donar suport a les intervencions de l'OTAN però atacar i incitar a l'odi contra Israel posa en evidència un inacceptable i cínic doble raser".

Finalment, l'ambaixada lamenta que "en l'organització d'algunes de les manifestacions a Espanya hi han participat personalitats del PSOE" i que, si bé el govern espanyol ha fet "la impressió d'estar veritablement preocupat per la crisi" i de tenir un "desig autèntic de contribuir a la seva solució", li retreu que "els lemes de les manifestacions antiisraelianes d'aquests dies no semblin compatibles amb els objectius expressats pel govern".
Anar al contingut