Cornellà

Un passatger discapacitat denuncia dos revisors del Trambaix per maltractaments i vexacions

Un passatger del tramvia de Barcelona amb una discapacitat psíquica ha denunciat davant els Mossos d'Esquadra haver estat maltractat i vexat per dos revisors després de negar-se a lliurar-los la targeta rosa que li permet viatjar amb descompte. El jove assegura que el personal del tramvia el va reduir per la força, llançant-lo a terra i arrabassant-li la documentació. L'empresa que explota el servei del tramvia nega la versió del jove i assegura que els treballadors es van limitar a retenir-lo per evitar que tingués un accident. Els fets van passar el 30 de desembre i part del que va passar va ser gravat amb telèfons mòbils i una càmera de vídeo per dos vianants i un veí.

Actualitzat
El relat del jove, Juan Manuel N., que consta en la denúncia, explica que el 30 de desembre passat viatjava amb la línia T-2 del Trambaix en direcció al centre de salut mental de Cornellà on habitualment és atès per, precisament, obtenir la documentació amb la qual renova el seu carnet rosa dels transports públics.

A la parada Avinguda de Xile una revisora va demanar-li el carnet i ell va accedir a mostrar-l'hi de bon grat però va negar-se a entregar-l'hi perquè, assegura, li havien advertit que aquell document no l'havia de donar mai a ningú. Va ser llavors quan van intervenir-hi dos revisors més, a qui el jove també els va ensenyar de lluny la targeta, com es pot apreciar a les imatges gravades. Els revisors van arrabassar la targeta a Juan Manuel i van fer enfurismar el noi que va acabar clavant un cop de peu a una paperera i donant-se un cop al cap contra el vidre de la marquesina de la parada.

Segons el denunciant els revisors van trepitjar la seva targeta mentre l'humiliaven rient-se'n. Ell sosté que els va insistir que pateix una discapacitat intel·lectual i que segueix tractament mèdic i que un dels revisors va contestar-li: "Hi ha més bojos fora que dins".

El jove, de 28 anys, va aconseguir escapolir-se però va ser localitzat pels mateixos revisors en un comboi, del qual el van treure "violentament pel coll i per la força", segons consta a la denúncia. Un cop a l'andana de la parada de Montesa d'Esplugues, aquests dos revisors el van tirar a terra, li van copejar el cap amb la màquina validadora de bitllets i li van prendre la motxilla per registrar-l'hi.

L'episodi va acabar amb la intervenció d'una patrulla dels Mossos, que van allunyar de l'andana el denunciant i, després de tranquil·litzar-lo, li van tornar la motxilla, encara en mans dels revisors.

El Tram nega maltractaments

L'empresa Tram, que explota el servei del tramvia, ha explicat a EFE que van ser els mateixos revisors els que van avisar la policia i que es van limitar a retenir el noi, que estava "molt nerviós", agafant-lo per la motxilla a la parada d'Esplugues per evitar que patís un accident. Asseguren que anteriorment a l'estació d'Avinguda Xile havia fugit per la calçada "posant en perill la seva vida".

La companyia té constància d'aquests fets perquè ho van ressenyar els revisors a l'informe d'incidències però assegura que no ha rebut la denúncia policial ni cap reclamació del passatger.
Anar al contingut