Los Angeles

La justícia nord-americana manté els càrrecs d'abusos sexuals contra el director de cinema Roman Polanski

El director de cinema Roman Polanski continua sent un fugitiu de la justícia dels Estats Units després que un jutge de Los Angeles ha decidit mantenir els càrrecs contra ell per abusos sexuals. Els fets van passar ara fa 30 anys, quan se li van imputar sis càrrecs per mantenir relacions sexuals amb una nena de 13 anys després de prendre alcohol i drogues. Després d'això, el cineasta viu a França. Polanski, de 75 anys, va insistir que les relacions van ser consentides. Fins i tot la víctima, que ara té 40 anys i és mare de tres fills, considera que el cineasta ja ha pagat prou pel seu delicte.

Actualitzat
Els advocats de Polanski van demanar la retirada dels càrrecs que des de fa trenta anys li impedeixen trepitjar els Estats Units al·legant que el judici es va fer sense les garanties adequades. El jutge ha rebutjat la moció perquè diu que no disposa dels fonaments legals per desqualificar el tribunal que el va condemnar per tenir relacions sexuals amb una menor.

El dia 21 es farà una vista sobre la moció a la qual no assistirà l'acusat,  director de pel·lícules tan conegudes com "La llavor del diable" o "El pianista".
Anar al contingut