Barcelona

Montilla diu que Catalunya facilita la negociació del finançament a la resta d'autonomies

El president de la Generalitat, José Montilla, s'ha sotmès al qüestionari d'un grup d'alumnes de Batxillerat, en una entrevista a la Xarxa de Televisions Locals. Com no podia ser d'una altra manera, un dels temes ha estat el model de finançament. Montilla ha afirmat que Catalunya obre la porta a la resta de comunitats autònomes en la negociació. Hi ha alguns presidents autonòmics que "no esperaven res. Suposo que amb poca cosa ja s'acontenten, ja és més del que ells s'esperaven. No és el nostre cas; nosaltres som més exigents". No volem només "uns quants milions d'euros més".

Actualitzat
El president català ha reconegut que existeix un anticatalanisme i que hi és, sobretot, a causa de l'oposició "del Partit Popular".

Un altre dels temes que han posat damunt la taula els joves ha estat el Pla Bolonya. Després del malestar i les protestes que ha provocat el aquest pla entre els estudiants, el president de la Generalitat, José Montilla, ha reconegut que no s'hi ha fet prou pedagogia, i ha reconegut que tant la universitat com el govern hi han comès errors. "Segurament, el que caldrà és que els responsables de les universitats i el mateix govern faci un esforç d'explicació addicional del que s'ha fet fins ara". El president català ha fet aquestes declaracions en una entrevista amb diversos estudiants de Batxillerat, emesa per la Xarxa de Televisions Locals.

En preguntar-li sobre el conflicte del Pròxim Orient, Montilla ha dit que l'actuació de l'exèrcit israelià a Gaza és desproporcionada i atempta contra el dret internacional. I un dels moments més distesos de l'entrevista ha estat quan un jove manresà ha demanat al president de la Generalitat diners per ajudar el Ricoh Manresa perquè aquest club pugui continuar a l'elit del bàsquet. Montilla ha respost al noi que els diners dels contribuents no poden pagar els "fitxatges d'estrelles". "Pagar esportistes professionals, en molts casos estrangers, no és la nostra funció", ha afegit.

L'educació, la massificació a les aules, la immigració i el futur professional han estat altres dels temes sobre els quals ha parlat.
Anar al contingut