Barcelona

La neu es dilueix i anuncia el final del temporal, que ha assotat Catalunya amb menys força de la prevista

S'allunya el temporal de neu que ha dominat Catalunya en els últims dies. Finalment, hi ha hagut menys nevades de les esperades. Tot i això, els flocs han fet acte de presència des de dijous en punts on no és habitual i han caigut amb intensitat en zones de Catalunya com les Terres de l'Ebre, el Camp de Tarragona i el sud de Lleida. El temporal ha provocat problemes a les carreteres i ha deixat sense escola més de 3.000 alumnes que han vist com s'anul·lava el servei de transport escolar en alguns pobles. Ara toca pluja abans que el cap de setmana acabi amb un diumenge ple de sol, segons les previsions. La neu es retira a cotes per sobre dels 1.000 metres i caurà al Pirineu i a la zona del Montseny.

Actualitzat
La neu es va diluint a mesura que passen les hores i a les cotes baixes està sent substituïda per la pluja. Catalunya encara la recta final del temporal de neu que ha afectat bona part del territori des de la tarda del dia de Reis. El temporal de neu a cotes baixes ha perdut força, segons el Servei Meteorològic de Catalunya, i els flocs han deixat pas a les gotes de pluja a la majoria del territori català. On més ha plogut és a les comarques de Barcelona. La neu es retira a cotes altes, per sobre dels 1.000 metres, i les previsions apunten a un diumenge radiant.

Paissatges de postal i problemes a les carreteres

La neu ha emblanquinat el paisatge de diverses comarques catalanes en cotes baixes. Divendres, el temporal va arribar amb menys força de la que s'esperava, però va descarregar amb força en alguns indrets de les comarques de Tarragona i Lleida. Municipis com Falset o Tivissa i diversos punts de les comarques del Baix Camp, la Terra Alta, el Priorat o la Ribera d'Ebre van ser els més afectats per la neu.

A Lleida, la nevada va enfarinar el Segrià, l'Urgell i la Segarra i va deixar gruixos de neu més importants a les Garrigues i a les comarques del Pirineu. El mal estat de les carreteres també va obligar a suspendre diverses línies de transport escolar, majoritàriament al Pallars Jussà i les Garrigues.

La neu i el gel van complicar la circulació en algunes carreteres, i els Mossos d'Esquadra van fer aturar el trànsit de manera puntual. Alguns cotxes van quedar encallats entre el Perelló i Rasquera, i a l'autopista AP-2, al tram que va de l'Albi a Vinaixa, hi va haver una estona en què només es va permetre el pas per un carril. Es van haver de posar cadenes en diverses zones, com ara Horta de Sant Joan o Vilanova de Prades. També va nevar al Pirineu, i durant part del matí van estar tallades carreteres de l'Alta Ribagorça, l'Alt Urgell i el Pallars.

Algunes escoles del Priorat i de les Garrigues van haver de suspendre les classes i en altres poblacions no va funcionar el transport d'alumnes, la qual cosa va deixar centenars de nens i nenes sense poder anar a l'escola. Uns 3.000 alumnes, segons la Conselleria d'Educació, no van fer classe.

Retards al Prat

El temporal també ha causat problemes en altres punts de la Península. A Madrid, es va haver de tancar l'aeroport de Barajas poc abans de les dotze del migdia i durant cinc hores. Això va provocar retards i cancel·lacions en els vols de l'aeroport del Prat amb origen o destinació a Madrid. L'aeroport, però, ja ha recuperat la normalitat excepte per retards puntuals.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut