Barcelona

Maruja Torres s'endú el Nadal amb "Esperadme en el cielo" i Gaspar Hernàndez, el Josep Pla amb "El silenci"

L'escriptora i periodista Maruja Torres ha guanyat el Premi Nadal per la novel·la "Esperadme en el cielo", on narra com es pren unes vacances per retrobar-se amb els escriptors desapareguts Terenci Moix i Manuel Vázquez Montalbán. I un altre periodista, Gaspar Hernàndez, presentador del programa de Catalunya Ràdio "L'ofici de viure", s'ha endut el Premi Josep Pla de prosa en català per l'obra "El silenci". L'obra, que és la seva primera novel·la, narra la història d'una japonesa que combat un càncer amb espiritualitat. Les obres guanyadores del Premi Nadal i Josep Pla sortiran publicades al febrer.

Actualitzat
El viatge nostàlgic al voltant de l'amistat entre la mateixa autora i dos escriptors més, Terenci Moix i Manuel Vázquez Montalbán li ha fet guanyar a Maruja Torres el 65è Premi Nadal 2009, dotat amb 18.000 euros i que atorga l'editorial Destino. D'aquesta manera Maruja Torres ha entrat en l'exclusiu grup d'escriptors que han guanyat el Nadal i el Planeta, com José María Gironella, Luis Romero, Ana María Matute, Jesús Fernández Santos, Carlos Rojas, Rosa Regàs, Lucía Etxebarría i Juan José Millás.

En el lliurament de premis, que s'ha fet aquest dimarts a la nit, també s'ha donat el Premi Josep Pla, que s'ha atorgat, en aquesta 41a edició, al periodista de Catalunya Ràdio Gaspar Hernàndez, per la seva primera novel·la, "El silenci". La protagonista d'aquesta obra, Umiko, una jove japonesa, malalta de càncer, creu en la medicina alternativa i en concret en el poder curatiu de la veu. El Josep Pla està dotat amb un premi de 9.000 euros.

Amb l'històric Ritz tancat per obres, va ser l'hotel Avenida Palace el que va rebre 400 convidats a aquesta gala literària que des de fa dècades se celebra la nit de Reis. El jurat del Premi Nadal ha seleccionat com a novel·la finalista l'obra "El libro del amor esquivo", de Rubén Abella, novel·la que pren com a referència el "Llibre del Bon Amor" de l'Arxipreste de Hita, encara que adaptat a les circumstàncies del segle XXI.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut