Barcelona

Inici de rebaixes marcat per descomptes de fins al 70% per incentivar les compres

Després de les compres de Nadal han arribat les rebaixes d'hivern que molts esperaven amb candeletes en un any en què la butxaca mana més que mai. El primer dia de rebaixes s'ha tancat amb una bona afluència de clients. Cada català es gastarà una mitjana de 114 euros de mitjana, segons càlculs de la Federació d'Usuaris i Consumidors Independents. Els catalans seran els segons que més gastaran només per darrere dels madrilenys, la despesa mitjana dels quals serà de 120 euros. La mitjana de l'estat espanyol se situa al voltant dels 106 euros, fet que suposa un descens del 15% respecte a la campanya del 2008. Tant les grans superfícies de Catalunya com el petit i mitjà comerç oferiran importants descomptes en els preus.

Actualitzat
Descomptes que poden arribar fins al 70% del preu inicial en les grans superfícies i superar el 40% en el petit comerç. Són descomptes mai vistos amb els que el sector del comerç català ha encetat la campanya de rebaixes d'hivern i mantenir així un ritme de vendes que la campanya de Nadal ha animat després d'uns mesos molt tranquils.

Les firmes integrades en l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució de Catalunya (Anged) han superat les previsions que tenien aquest Nadal, tant en afluència de visitants com en mercaderia venuda, i preveuen unes bones rebaixes. Anged atribueix la bona campanya nadalenca a una "política d'aplicació d'excel·lents preus" i esperen que la tendència alcista en les vendes continuï.

Els petits i mitjans comerços també han aplicat ofertes especials durant les últimes setmanes de l'any per incentivar el consum i confien que les vendes del Nadal i les rebaixes d'hivern es mantindran en nivells similars als de l'any passat per "equilibrar l'evolució de l'exercici". Així ho ha dit el portaveu de la Confederació Espanyola de Comerç, Benet Boix.

Més rebaixes, però menys compres

Des de la Federació d'Usuaris i Consumidors Independents, però, auguren una caiguda del 15% del consum en les primeres rebaixes de l'any. L'organització estima que la despesa baixarà en 15 comunitats autònomes i, en major mesura, a Aragó, Castella i Lleó, Castella-la Manxa, Madrid, Navarra, el País Basc i la Comunitat Valenciana.

La despesa mitjana a Catalunya, que es creu que serà de 114 euros per persona, se situarà per sobre de l'espanyola, que es xifra en 106 euros.

La presidenta de l'entitat, Agustina Laguna, considera que aquest retrocés es deu a l'alça dels preus dels serveis bàsics juntament amb les despeses extres durant la celebració de les festes. "Els uns i els altres tenen molt debilitada l'economia dels consumidors, que han de fer malabarismes amb el seu sou per poder arribar a final de mes", afegeix.

Des de la Federació es recomana als consumidors que realitzin un consum racional i que segueixin unes pautes tenint sempre present que els descomptes mai han de repercutir en la qualitat.
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut