Vaticà

La píndola anticonceptiva malmet el medi ambient i la producció d'espermatozous, segons el Vaticà

El Vaticà diu que la píndola anticonceptiva contamina el medi ambient i és responsable de bona part dels casos d'infertilitat masculina. L'autor de les afirmacions és el doctor Pedro Simón Castellví, que en parla en un article mèdic que aquest cap de setmana ha publicat "L'Osservatore Romano", el diari del Vaticà. També considera que l'anticonceptiu oral més utilitzat té sovint un veritable efecte avortiu, perquè pot ajudar a expulsar un petit embrió humà.

Actualitzat
El president de la Federació Internacional d'Associacions de Metges Catòlics ha llançat, a través del diari del Vaticà, "L'Osservatore Romano", un dur missatge contra els anticonceptius en format de píndola. L'article diu que els efectes ecològics de la píndola són demolidors a causa de l'alliberament al medi ambient de tones d'hormones a través de l'orina.

Afirma, a més, que la contaminació causada per la píndola "és una de les principals causes de la infertilitat masculina a Occident", on ja hi ha una baixa producció d'espermatozous. També considera que l'anticonceptiu oral més utilitzat té sovint un veritable efecte avortiu, perquè pot ajudar a expulsar un petit embrió humà.

Simón Castellví conclou en l'article, titulat "Humanae vitae, una profecía científica", que els anticonceptius violen "com a mínim cinc" drets humans, com el dret a la vida, a la salut i a la igualtat entre sexes, perquè el pes dels anticonceptius quasi sempre recau sobre la dona.
Anar al contingut