Barcelona

La primera catalana del 2009 es diu Laia i ha nascut a l'Hospital Sant Pau de Barcelona

La primera nena que ha nascut aquest any a Catalunya es diu Laia. Pesa 3 quilos i 320 grams, i el naixement ha tingut lloc quan passava un minut de la mitjanit, a l'Hospital Sant Pau de Barcelona. A Tarragona, el primer nadó del 2009 ha estat la Hayam, que ha nascut a les 12.25 a Tortosa. L'Adam ha estat el primer nadó que ha nascut a les comarques de Lleida quan faltaven dotze minuts per a la una de la matinada, i l'Angely, el de les comarques de Girona, quan passaven pocs minuts de dos quarts d'una de la matinada. Per primera vegada, els quatre primers nadons de l'any nascuts a Catalunya són fills de pares d'origen estranger.

Actualitzat
Ha estat un part llarg, però la Laia, que ha pesat 3 quilos 320 grams, s'ha decidit a néixer quan passava només un minut de les dotze de la nit. Els seus pares van arribar de l'Uruguai ara fa quatre anys, i han triat aquest nom com a homenatge a la ciutat que els ha acollit. La família ha rebut aquest dijous la visita de la consellera de Salut, Marina Geli, que ha destacat que aquest part és l'últim que es fa a les instal·lacions velles de l'Hospital de Sant Pau, perquè el servei està a punt de traslladar-se a un nou edifici.

A les 12 i 29 minuts ha nascut a Tortosa el primer nadó de la demarcació de Tarragona. És la Hayam, la segona filla d'una família originària d'Algèria, que viu a Amposta des de fa set anys. La nena ha pesat 4 quilos i 160 grams i mesura 55 centímetres.

A Girona, el primer nadó de la demarcació ha nascut quan passaven pocs minuts de dos quarts d'una de la matinada. És una nena que es diu Angely García. Pesa 2 quilos 260 grams, i fa 44 centímetres. Els seus pares són de Colòmbia, i fa gairebé tres anys que viuen a la ciutat.

El primer lleidatà de l'any es diu Adam, i ha nascut a l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova de Lleida, quan passaven 48 minuts de la mitjanit, amb un pes de 2 quilos 960 grams. Els seus pares són d'origen magrebí i fa quatre anys que viuen a la demarcació de Lleida. El Gremi de Forners els ha regalat un pa. I també els regalarà pa i dolços tradicionals de les dates assenyalades durant tot l'any.

La consellera de Salut, Marina Geli, que ha visitat la petita Laia a l'Hospital de Sant Pau, s'ha referit a les arrels estrangeres de les criatures com una casualitat, i ha recordat que el 28% dels nounats a Catalunya són fills de famílies immigrades.
Anar al contingut