Barcelona

Més de 700 Mossos i 200 controls mòbils vigilaran les carreteres aquesta nit

A l'espera del que passi aquesta nit de Cap d'Any, durant el 2008 s'han registrat un total de 285 víctimes mortals a les carreteres catalanes. El 2007 es va saldar amb un total de 333 morts. Els Mossos esperen que no se superi la xifra de 300 víctimes mortals, i per aquest motiu han preparat controls mòbils a tot Catalunya. D'aquesta manera, les patrulles aniran canviant de localització al cap d'una hora o hora i mitja. Mentrestant, a l'àrea metropolitana de Barcelona s'hi ubicaran macrocontrols fixos a partir de les 12 i durant tota la nit. El Cap d'Any passat va acabar amb cinc morts a la carretera.

Actualitzat
El cap de la Divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra, Sergi Pla, ha explicat que l'objectiu dels controls mòbils és que el conductor faci la previsió que, en el camí de tornada de la celebració, es podrà trobar un dispositiu a qualsevol punt. Aquests controls es faran en llocs estratègics, i tindran en compte les rutes de les zones d'oci. També es faran controls per detectar estupefaents. En total, es desplegaran 700 efectius en 200 controls.

Segons Sergi Pla, l'objectiu del dispositiu és trobar la gent que encara fa compatible l'alcohol i la conducció. Amb els controls itinerants no es vol augmentar el nombre de controls, sinó ser el "més selectiu possible" amb els conductors que han begut.

Pla també ha recordat que la nit de Cap d'Any passada hi va haver cinc víctimes mortals en quatre accidents de trànsit. Dues persones van morir el dia 31 de desembre del 2007 en dos accidents diferents, i les altres tres víctimes van morir el dia 1 de gener del 2008 en dos accidents de trànsit. El dispositiu de l'any passat va fer controls a 4.280 conductors. D'aquests, 275, el 6,4%, van donar positiu, 35 dels quals, el 0,8%, van ser positius penals.
Anar al contingut