Tel Aviv

Israel anuncia que no accepta cap mena de treva i manté els atacs

Israel ha anunciat que no accepta cap mena de treva i manté els atacs. Això després que ha refusat la proposa francesa d'alto el foc temporal durant 48 hores. L'executiu hebreu considera la proposta "irreal", ja que diu que no hi ha garanties que Hamas deixi de llançar coets en territori israelià. Per la seva part, Hamas ha augmentat l'abast dels seus atacs i un dels coets ha impactat en una escola, que estava buida, a la ciutat israeliana de Beer Sheva. L'ofensiva ja ha fet uns 370 morts i més de 1.700 ferits.

Actualitzat
Aquesta nit, l'aviació i la marina hebrea han continuat bombardejant posicions i seus governamentals de Hamas, a Gaza. Així, el cinquè dia consecutiu de bombardejos de l'exèrcit israelià sobre la Franja han deixat almenys un palestí mort, un metge de Jabaliya, i diversos ferits. 

Els islamistes, però, també han continuat amb el llançament de projectils. Els coets ja han arribat a poblacions situades a més de 40 quilòmetres de la Franja.

Això després que aquest dimarts es va fer l'enterrament de les dues germanes de 4 i 11 anys mortes al matí per un míssil israelià. L'objectiu era el seu pare, un líder armat de Hamas, que n'ha sortit il·lès. Ja són 36 els menors de 16 anys de Gaza que han mort.

La televisió israeliana ha anunciat que, segons fonts militars, els bombardejos haurien destruït un terç dels 3.000 coets que l'exèrcit calcula que tenia Hamas abans de l'ofensiva. Hamas també té una televisió i ha mostrat un portaveu militar sentenciant a mort tots els israelians que viuen a prop de la Franja. 


La diplomàcia internacional es mobilitza

Els ministres d'Afers Estrangers de la UE s'han reunit aquest dimarts d'urgència a París i han assumit la proposta francesa de demanar a les dues parts en conflicte un alto el foc immediat de 48 hores. El cap de la diplomàcia francesa, Bernard Kouchner, hauria enviat la proposta al govern israelià i l'hauria comentada dues vegades per telèfon amb el ministre israelià de Defensa, Ehud Barak, que veuria amb bons ulls un alto el foc d'aquestes característiques.

Segons ha explicat el ministre espanyol d'Afers Estrangers, Miguel Ángel Moratinos, la fórmula que proposa la UE consisteix en tres punts fonamentals: alto el foc immediat, obertura de corredors humanitaris i represa immediata de l'ajuda humanitària. L'alto el foc serviria també per intentar negociar una nova treva. El Quartet pel Pròxim Orient ha demanat també un alto el foc immediat a la Franja de Gaza.

El president dels Estats Units, George W. Bush, ha parlat amb els seus homòlegs palestí i egipci, Mahmud Abbas i Hosni Mubarak, sobre la crisi de Gaza i els ha dit que és favorable a un acord d'alto el foc "sostenible i durador", per la qual cosa és imprescindible que Hamas aturi el llançament de coets contra territori israelià.
Anar al contingut