Barcelona

Saura retreu la manca de plans de protecció civil d'alguns municipis afectats pel temporal

El conseller d'Interior, Joan Saura, està satisfet en termes globals de la resposta que la Generalitat ha donat davant el temporal, tot i admetre que "tot és millorable". En aquest sentit, ha retret a diversos municipis afectats que no tinguin plans de protecció civil per fer front a aquestes situacions i els ha instat a redactar-lo o, en cas de tenir-ne, a millorar-los. Des de CiU, Artur Mas ha acusat Saura de voler-se "treure les puces de sobre" i de no fer "costat als ajuntaments" en moments de dificultats. Mas, que ha estat de visita a Blanes, creu que els efectes del temporal haurien estat menors si la Generalitat no tingués "paralitzades" algunes obres a Girona.

Actualitzat
El president de la Generalitat, José Montilla; el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira; el conseller d'Interior, Joan Saura, i el de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, s'han reunit per valorar els danys causats pel temporal dels darrers dies. Tot i no poder quantificar econòmicament els danys, sí que han acordat una línia d'ajuts per als municipis afectats.

El govern, en paraules de Saura, ha actuat satisfactòriament durant el temporal de neu, pluja i vent dels darrers dies, però també ha instat els ajuntaments a tenir redactats plans de protecció civil i a millorar els que ja tenen per evitar la quantitat de destrosses que ha generat. Tant Saura com Nadal han recordat que el govern va informar de la situació que s'acostava tant als mitjans de comunicació com als ajuntaments i a la Policia perquè prenguessin les mesures oportunes.

Les puces, fora

CiU creu que la Generalitat s'està traient "les puces de sobre" i no vol assumir la seva part de responsabilitat en les conseqüències del temporal. Segons el líder de la formació, Artur Mas, el que hauria de fer el govern és "estar al costat dels ajuntaments" i no intentar "traslladar la culpa als altres". Mas ha afegit que la Generalitat hauria de fer-se responsable de les obres que encara estan pendents de realitzar al litoral català. Segons el líder de CiU, si no estiguessin "paralitzades", els efectes del temporal haurien estat inferiors.

El passeig de l'Escala, 5 milions d'euros

Malgrat que la Generalitat no ha quantificat els danys econòmics del temporal, sí que ha dit que reparar el passeig marítim de l'Escala podria costar 5 milions d'euros. L'Ajuntament d'aquesta localitat està convençut que amb aquesta quantitat de diners no n'hi ha ni per començar. Segons l'alcalde, Estanis Puig, el passeig està bombat per sota i ple d'esquerdes i fissures, de manera que caldrà fer-lo tot de nou.
Anar al contingut