Barcelona

El govern concedirà línies de crèdit als afectats pel temporal que no tinguin assegurança

El govern ha anunciat en roda de premsa que assumirà les reparacions dels ports afectats pel temporal i demanarà un conveni amb el ministeri de Foment per arranjar els passeigs marítims. Els consellers Joan Saura i Joaquim Nadal també han dit que avaluaran els danys amb els municipis i garantiran que els pescadors i els restauradors afectats rebin algun tipus d'ajuda, ja sigui a través de les companyies d'assegurances o a través d'una línia de crèdits que habilitaria la Generalitat. L'activació del pla Neucat ha mobilitzat, des del 25 de desembre, 1.500 bombers, més de 700 serveis, 500 patrulles i 49 màquines llevaneu.

Actualitzat
En una compareixença conjunta del conseller d'Interior, Joan Saura, i el conseller d'Obres Públiques, Joaquim Nadal, el govern ha defensat la seva actuació durant el temporal de Sant Esteve. Prèviament, el president José Montilla s'havia reunit amb els dos consellers i el vicepresident, Josep-Lluís Carod-Rovira.

Joan Saura ha recordat als ajuntaments que l'episodi es va predir amb prou temps per posar en marxa els plans municipals d'emergència. Tot i així ha reconegut que hi ha coses que podrien millorar i ha demanat als municipis que reforcin els seus plans de protecció civil. Saura també ha recordat els quatre morts durant el temporal, l'últim dels quals ha estat el jove ofegat a la Muga que ha estat trobat aquest matí.

Abans de la compareixença del govern el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ja havia avançat a "Els matins de Catalunya Ràdio" que les obres de reparació dels accessos al monestir de Montserrat costaran 1,5 milions d'euros i s'allargaran un mínim de dues setmanes. L'incident va deixar diumenge 1.800 persones atrapades a la muntanya, que es van haver d'evacuar amb l'aeri.

CiU critica el govern per estar "absent" durant el temporal

El portaveu de CiU al parlament, Oriol Pujol, va criticar ahir al govern de la Generalitat per "haver estat absent" durant el temporal que afecta el litoral català des de divendres passat. Pujol va recordar que el novembre passat es va produir el traspàs de competències en matèria de costes.

La Costa Brava, un dels punts més afectats

De nord a sud de la Costa Brava el temporal ha causat desperfectes que en alguns casos trigaran mesos a arreglar-se. A Llançà la llotja ha quedat completament destrossada i a l'Escala l'envestida del mar es va endur gairebé 200 metres de passeig Marítim. Les onades també han malmès el passeig Marítim de Platja d'Aro i a Tossa de Mar una bona part del front marítim encara està colgat de sorra. A Blanes, el ple de l'Ajuntament ha demanat que es construeixi un nou dic.

El Ministeri de Foment s'ha compromès a assumir la reparació dels passeigs marítims afectats.
Anar al contingut