Barcelona

Osona i la Garrotxa arrosseguen problemes d'un temporal que no acaba d'esvair-se

Els operaris de Fecsa Endesa han aconseguit reparar després de trenta hores l'avaria que havia deixat sense llum un miler d'abonats a la Vall d'en Bas, a la Garrotxa, i poblacions properes d'Osona, com Cantonigròs i Rupit. Encara hi ha, però, masies i cases aïllades on persisteixen els problemes i que han quedat aïllades per culpa de la neu. L'amenaça del temporal de vent, pluja i neu que fa dos dies que afecta Catalunya encara no s'ha esvaït malgrat que aquest diumenge ha donat un respir i ha perdut intensitat. Interior demana que s'extremi la precaució perquè el temps pot empitjorar, sobretot a l'Alt Empordà, la Garrotxa i el Ripollès.

Actualitzat
A Falgars d'en Bas una cinquantena persones han quedat atrapades en una casa de colònies. Hi ha un gruix de mig metre de neu i una excavadora ha estat netejant el camí però s'ha quedat a tres quilòmetres. Els bombers hi han arribat per comprovar que podien aguantar fins aquest dilluns.

També hi ha altres nuclis i cases rurals aïllades a les comarques de l'interior. Els alcaldes d'aquests municipis estan en contacte amb Protecció Civil per si calgués fer una actuació d'emergència mentre es treballa per obrir al trànsit els camins i carreteres.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut