El Vaticà

Benet XVI crida a acabar la violència contra els infants

Un any més, el papa Benet XVI ha celebrat la missa del gall a la basílica de Sant Pere del Vaticà, plena de gom a gom. El pontífex ha fet una crida a acabar totes les formes de violència contra els infants, des de la pornografia infantil fins als nens que són obligats a integrar-se en exèrcits i els qui no tenen pares. El Papa ha demanat que l'amor del Nadal toqui el cor dels homes per posar fi a aquestes situacions i permetre que els infants siguin portadors de pau i reconciliació.

Actualitzat
Benet XVI ha afegit que només amb la conversió dels cors i un canvi en la intimitat de l'Home es pot vèncer el Maligne. D'altra banda, el Papa ha demanat la fi de la violència i l'odi a l'Orient Mitjà i que s'iniciï el camí cap a la comprensió recíproca dels pobles que hi viuen. El sant pare també ha fet una crida perquè israelians i palestins arribin a la pau i ho ha fet, precisament, després de saber-se que el pontífex té previst visitar la ciutat palestina de Betlem, el proper mes de maig, durant el seu viatge per Terra Santa.

Després de la missa, els fidels poden contemplar al centre de la plaça de Sant Pere el portal de Betlem aixecat al costat de l'obelisc i l'enorme arbre de Nadal de 120 anys i 33 metres d'alçada. Aquest dijous, el Papa llegirà el missatge de Nadal i impartirà la tradicional benedicció "urbi et orbi".
Anar al contingut