Barcelona

El fort onatge causa quatre morts i quatre ferits en dos dies a Catalunya i el País Valencià

El temporal de llevant que ha portat pluja, neu i vent a Catalunya s'ha cobrat quatre víctimes mortals i quatre ferits en els darrers dos dies. L'última mort ha passat aquest dissabte al matí a Gandia, quan un home s'ha precipitat al mar arrossegat per una onada. Unes hores abans, al port de Barcelona, un treballador també havia estat engolit pel mar. Divendres van resultar mortes una persona quan el seu vehicle va caure al mar al Prat de Llobregat i un submarinista que feia immersió a Sant Andreu de Llavaneres. Les fortes onades també van provocar el dia de Sant Esteve ferides greus a quatre persones que eren en un restaurant del passeig marítim de Platja d'Aro.

Actualitzat
El fort vent i les onades de fins a cinc metres provocades per la catastròfica llevantada de les últimes hores haurien estat els responsables de les quatre víctimes mortals, l'última d'elles a l'escullera del port de Gandia. Un home de 53 anys i la seva acompanyant s'han precipitat al mar arrossegats per la força d'una gran onada. Alertada per un particular, la policia local s'ha presentat al lloc dels fets i un agent s'ha llançat al mar per intentar salvar la parella. El policia ha pogut treure amb vida la dona. L'home, ja mort, l'ha rescatat una embarcació de Salvament Marítim.

La tercera víctima ha mort aquest dissabte de matinada al port Olímpic de Barcelona, segons han informat els Mossos d'Esquadra. Un cop de mar ha arrossegat un home que havia accedit al magatzem que tenia llogat al moll de Gregal. Hores més tard han trobat el cos surant a les aigües del port. Es tracta d'una persona de vora 60 anys que era molt coneguda.

El dia de Sant Esteve hi va haver dos accidents més. Un va passar al dic sud del Port de Barcelona, al terme municipal del Prat de Llobregat, quan un vehicle amb dos ocupants que circulava per l'espigó va caure al mar. Un dels ocupants va poder escapar-se, però l'altre, vigilant d'una empresa de seguretat, va morir. En aquest rescat i el del port de Barcelona hi van intervenir diverses dotacions dels Mossos, dels bombers, personal del servei d'emergències mèdiques, policia local i policia portuària.

També el dia de Sant Esteve va morir un submarinista a Sant Andreu de Llavaneres. El bussejador formava part d'un grup de tres submarinistes que divendres al matí van sortir a fer una immersió i no van tornar al club nàutic. Els altres dos van ser rescatats en estat d'hipotèrmia.

Quatre ferits a Platja d'Aro

Divendres les fortes onades també van provocar ferides greus a quatre persones al passeig marítim de Platja d'Aro. Els afectats eren en un restaurant de primera línia de mar contra el qual van impactar dues fortes onades. El ferit més greu és una dona ingressada a l'UCI de l'Hospital Josep Trueta de Girona, amb cinc costelles trencades. Un altre home presenta fractura de pelvis, i els altres dos tenen diversos traumatismes al braç i a la cama.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut