Madrid

El govern espanyol reformarà el règim disciplinari dels jutges arran del "cas Mari Luz"

Les reaccions a la decisió del Consell General del Poder Judicial de no endurir la multa de 1.500 euros imposada al jutge del "cas Mari Luz" no s'han fet esperar. Poc després de fer-se pública, el ministre de Justícia, Mariano Fernández Bermejo, ha afirmat que el govern espanyol no hi està d'acord "en absolut" i que reformaran el règim disciplinari dels jutges per evitar que casos com aquest es repeteixin. Bermejo ha volgut expressar el seu suport als membres del Consell que han votat en contra de la decisió i al fiscal del cas, que sol·licitava tres anys d'inhabilitació per al magistrat de Sevilla i que ha anunciat que recorrerà al Suprem.

Actualitzat
"Ens sembla enormement escassa." Amb aquestes paraules ha tornat a rebutjar la sanció imposada al jutge del "cas Mari Luz", Rafael Tirado, per no haver executat la sentència de presó per al presumpte assassí de la nena de Huelva, una sanció de 1.500 euros de multa que el Consell General del Poder Judicial ha ratificat aquest dimarts. El govern espanyol ja s'havia mostrat en contra d'aquesta sanció, però Bermejo ha anat més enllà. "No hi estem d'acord en absolut", ha dit, i ha anunciat que prendran mesures perquè no es repeteixi una pena tan tova en un cas de tanta magnitud i tanta repercussió.

En concret, el ministre de Justícia ha afirmat que el govern espanyol estudiarà a fons una reforma del règim disciplinari dels jutges i l'enviarà al Parlament. A més, Bermejo ha dit que està "plenament d'acord" amb els vocals del CGPJ que han dissentit de la decisió de no suspendre Tirado i, alhora, ha donat suport al recurs que la fiscalia ha decidit presentar davant el Tribunal Suprem.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut