Londres

L'FMI pronostica un 2009 molt complicat i diu que calen 86 bilions d'euros per reactivar l'economia

El Fons Monetari Internacional alerta que el futur de l'economia per al 2009 és molt complicat. En paraules del seu president, Dominique Strauss-Kahn, "la nostra previsió és molt negra, i encara serà més negra si no s'implementen estímuls fiscals". Aquesta, precisament, és la recepta que proposa l'FMI per combatre la recessió: inversió estatal. En una entrevista a la BBC, Strauss-Kahn diu que els estats s'haurien de gastar un 2% del producte interior brut global en rebaixes fiscals i inversions públiques per sortir de la crisi. Aquesta xifra suposa una inversió monstruosa que supera els 86 bilions d'euros.

Actualitzat
El president del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, dibuixa un 2009 molt complicat en una entrevista a la BBC. Tan complicat que fins i tot diu que les mesures aprovades per la cimera del G-20 a Washington no seran suficients per fer front a la situació que hauran d'afrontar el 2009. El màxim dirigent de l'organisme internacional assegura que estem en la pitjor crisi des dels anys 60 i 70 i que "ja és hora que ho assumim".

La solució que proposa l'FMI és molt més ambiciosa que les mesures del G-20. Segons Strauss-Kahn, els Estats s'haurien de gastar un 2% del PIB en rebaixes fiscals i inversions públiques. Traduït en xifres això suposa uns 86 bilions d'euros. Strauss-Kahn assegura que sense aquesta inversió monstruosa, el futur pot ser encara més negre del que es preveu.

Les apreciacions de Strauss-Kahn a la BBC, coincideixen amb les declaracions del vicepresident electe dels Estats Units, Joe Biden, que afirma en una entrevista a l'ABC que la nova administració Obama haurà de fer una inversió rècord si no vol que el país caigui en la fallida.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut